Стилът на кралица Елизабет II беше синоним на безупречност

Брошките, ярките цветове и чувството за елегантност винаги ще бъдат нейна запазена марка.

09 септември 2022

Казват, че Нейно Величество Eлизабет II никога в живота си не е слагала дънки и не е трудно да допуснем, че това е истина.

Най-дълго управлявалият британски монарх е олицетворение на официалната визия, вечен пример и вдъхновение за другите високопоставени фамилии на Стария континент. Когато става въпрос за протокол, всеки малък детайл е от значение, затова новината за нейната трагична загуба ни накара да обърнем поглед не толкова към кралицата, колкото към жената, която всъщност наложи новите правила в редиците на фамилията.

7777777777

Повечето хора свързват образа на кралицата с нейните едноцветни тоалети, които, както всичко оставало в гардероба ѝ, имат конкретна цел. Елизабет се е обличала във всеки ярък нюанс на дъгата, но най-често в зелено и жълто, и идеята зад този избор е тя да се отличава от останалите присъстващи, когато е на светско събитие или друг вид проява. По този начин всички имат лесна възможност да я забележат и да получат усещането, че са установили личен контакт с нея.

Всеки път, когато е трябвало да се подготви тоалет за конкретна публична поява, специален служител носи на кралицата мостри от материята, тя взима решение, след което екип от дизайнери се заема с изработката.

777777777

Може би любимото допълнение към всеки тоалет на кралицата беше брошката. Всъщност публичните изяви, които монархът прави без този аксесоар са рядкост. Елизабет притежава колекция от брошки, всяка от която е подарена или изработена по конкретен повод. Също така рядко сме я виждали без своята дамска чанта, в която държи червило и пудра, за да освежи грима си и, според източници, близки до Двореца, да предава тайни съобщения на своите служители.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО КЕЙТ МИДЪЛТЪН И МЕГАН МАРКЪЛ НЕ БЯХА В БАЛМОРАЛ?

Елизабет II

Елизабет II беше отявлен привърженик на традициите, които нейното семейство е следвало години наред и модните правила не правят изключение. Някои от точките в протокола, с които всяка жена-член на кралското семейство трябва да се съобразява, гласят: ако събитието е официално, шапката е задължителна, чорапогащите и ръкавиците също. Палтото, ако има такова, никога не се премахва на публично място, дори когато под него има блуза.

Елизабет II

Дрехите обаче винаги носят послание. Понякога завоалирано, понякога – не толкова. Елизабет окуражава членовете на кралското семейство да координират тоалетите за официалните визити в конкретни страни според традициите на културите, които посещават.

Именно по тази причина много от британците търсеха скрити послания във всяка официална визия на кралицата и вярваха, че тя изразява своите политически подбуди с избора на дрехи. Дали това наистина е така, можем само да гадаем.

Сигурно е друго. Нейно Величество със сигурност остави много промени след себе си. Ще ни липсваш, Лилибет!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA