Какво да е работиш за кралското семейство?

Кафе, направено от Камила и пътуване до Африка с Хари са само част от интересните истории, които знаем.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 август 2022

Често се замисляме какво се случва в живота на британското кралско семейство, когато вратите се затворят, но малцина успяват да разберат от първа ръка.

Още с встъпването си в длъжност, всеки служител подписва договор, според който изрично се забранява разкриването на тайни и събития около Бъкингамския дворец. Затова някой може да загази, дори ако се похвали, че е пил кафе, направено от Камила.

жб

Довереници на фамилията споделят пред Insider, че често са присъствали на големи партита в двореца и дори са прекарвали време в личната резиденция на Чарлз и Камила. "Грижеха се за мен. Дори да не ми бяха плащали, пак щях да работя за тях. Само и само, за да изпитам това удоволствие", споделя Дебора Мичъл.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖОРДЖ, ШАРЛОТ И ЛУИ ИЗВЪН ПРОТОКОЛА

Саймън Морган пък отговаря за сигурността на кралското семейство цели 5 години. Той споделя, че в първите дни на работата най-трудното за него било да свикне със смяната на ежедневието.

"Работех в едни от най-гадните квартали на Лондон и изведнъж се озовавам при кралското семейство. Присъствах на различни събития - от банкети до много важни приеми. Кариерата ми се преобърна напълно", добавя бившият полицай.

гхй

И докато Дебора се наслаждавала на прекрасния живот на кралското семейство, то Саймън поставя граница между работата и личния живот. Въпреки че има възможността да кара най-добрите коли, да се вози на хубави яхти и да яде в уникални ресторанти, той е наясно, че нищо от това не е негово. "Това е техният живот, не твоя. Ако не го разбереш, ще си в опасност."

Кралският фотограф Крис Джаксън обаче споделя, че животът на кралицата и нейните наследници не е толкова бляскав, колкото изглежда. Той "преследва" семейството навсякъде и запечатва моменти като сватбата на Уилям и Кейт.

"Хората не подозират колко много ангажименти имат кралските особи", признава Джаксън. По негови думи, принц Чарлз има доста задачи, които понякога не му позволяват дори да хапне обяд. "Той има около 8 ангажимента на ден и не му остава време да яде. Това означава, че и аз нямам тази възможможност".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕ МОЖЕМ ЛИ ДА ОСТАВИМ МЕГАН МАРКЪЛ НА МИРА?

фжгбхн

Въпреки трудностите, Крис признава, че тази работа никога не омръзва. "Те са малка група от хора и винаги знаеш нещо за тях, което изгражда тясна връзка помежду ви".

Фотографът започва работата си при кралското семейство преди 15 години, когато Хари и Уилям са все още в университет, а Меган и Кейт изобщо не са на хоризонта. Тогава графикът му е бил малко по-спокоен, но сега се налага да снима кралицата, а на следващия ден да лети до Африка с принц Хари.

жфгбхнй

"Едно от най-големите предизвикателства е организацията, тъй като често две кралски събития може да се дублират. Постоянно трябва да решавам кое от тях да покрия. Гледам да разделям времето си поравно за всеки от кралското семейство, но някои неща просто не трябва да се изпускат", коментира още Крис.

С тези трудности се съгласява и Морган. "Имаш много неща за планиране. Планираш маршрутите, по които да минеш, охраната, която трябва да присъства, времето за пътуване, местата, на които трябва да внимаваш и къде се намира най-близката болница".

Най-трудната задача според него е, когато член на кралското семейство е близо до публиката. "Постоянно мислиш какво може да стане". 

хбх

Дебора пък признава, че в първите дни на своята работа се е учила как да прооизнася правилно "госпожо" винаги, когато Камила влезе в стаята. "Репетирах и поклона си. Понякога дори го правех два пъти". 

"Винаги трябва да казваш добро утро, добър ден и добър вечер. Също така да се обръщаш към тях с Ваше Кралско Превъзходителство", но макар формалностите да са факт, вероятно никой няма да откаже досега до този начин на живот. Поне за малко.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA