Възможно е да премахнем петната от белите ни дрехи за по-малко от час

Да, в това число влизат и тези от червено вино, грим и храна със сосове.

Ако умишлено избягвате да носите бяло от страх, че може да причините непредотвратими щети на дрехите си, не сте сами. Премахването на петна от бяла риза е трудно, но не и невъзможно. Ето всичко, което трябва да знаете, за да сте сигурни, че няма да има нужда да хвърлите любимите си дрехи на боклука. После ще ни благодарите!

Кафе, чай или сок Смесете една супена лъжица бял оцет с една чаена лъжичка кастилски сапун в леген и поставете изцапаната дреха в разтвора за 30 минути. След това поръсете петното със сода и измийте в студена вода. Повторете, ако е необходимо.

48

Червено вино Поставете влажна бяла памучна кърпа върху петното, за да абсорбира излишното вино. Напръскайте с почистващ разтвор, състоящ се от ¼ чаша водороден пероксид (3-процентов разтвор), 2 супени лъжици кастилски сапун и лимоново етерично масло. Оставете го да престои 15 минути, преди да изплакнете със студена вода. Ако петното е все още видимо, накиснете за още 15 минути или оставете до 24 часа. 

Мръсотия, кал и всичко останало Повторете стъпките с домашния разтвор от горните редове. Накиснете за една нощ в разтвора и изперете на ниска температура в пералня на следващия ден.

Кръв Постарайте се да овладеете щетите възможно най-бързо. Изплакнете мястото на петното със студена вода за две минути. След това опитайте с обикновените препарати, които премахват петна, би трябвало да се справят с проблема. Ако не се получи, изсипете сода върху петното, разтъркайте внимателно с четка и изплакнете със студена вода.

75

Шоколад Отстранете излишния шоколад от дрехата. Напръскайте петното с препарат за петна и почистете с кърпа, докато шоколадът изчезне. Ако петното е упорито, накиснете за една нощ и изперете в пералня със студена вода на следващата сутрин. 

Грим Смесете 1 ч.л прах за пране, сода за хляб и студена вода. Потопете дрехата в разтвора и разтъркайте мястото. Ако е необходимо, оставете за още една вечер в леген със сода за хляб и оцет. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA