Джиджи Хадид и как да носим черния клин точно като нея

Една от най-противоречивите тенденции се завръща тази пролет.

Фотография: Profimedia

Ако трябва отново да говорим за капсулен гардероб, то в него все по-вероятно е да попадне и черният клин. Не, той няма да детронира дънките и широките панталони, но пък е тенденция, която преминава от сезон в сезон, за да намери своето място и в пролетния стайлинг. Всъщност спортните клинове започнаха да печелят модните си позиции още през 2010 г., но в един момент бяха възприети като демоде и се върнаха там, където е основното им приложение – в спортната зала.

Дизайнерите, както и знаменитостите обаче връщат класическия черен клин в играта, за да го виждаме все по-често из улиците в неочаквани модни комбинации. През годините неведнъж сме виждали кралицата на тихия лукс Виктория Бекъм как съчетава клин с елегантна жилетка или тренчкот и с високи токчета.

3

През последните дни пък модно вдъхновение с тази тенденция ни дава Джиджи Хадид. След като отразя дългата си коса, за да я носи в модерния къс боб, тя показа как черният клин е перфектен за разходка на малката ѝ дъщеря, комбинирайки го с обемен суитшърт и бейзболна шапка. Малко след това тя бе уловена от фотографите да напуска дома си в Ню Йорк отново облечена с черен клин, но този път съчетан с черен пуловер, блейзър и мокасини.

2

Нещото, което бе акцент и в двата тоалета на Хадид, бяха белите чорапи. Още една противоречива тенденция, която очевидно продължава да работи в полза на добрия стил. Това може да кажем и за спортните дрехи, които тази пролет ще допринасят за един по-еклектичен и модерен гардероб.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA