5 златни правила за умно пазаруване!

Нека да не изпразваме всеки път портфейла си, а след това да съжаляваме да се чудим какво да правим покупките

Всички обичаме да пазаруваме! Идеята да купиш нещо ново за себе си или за дома е свежа, грижовна и ти дава настроение. Не е така, когато гардероба ти е пълен с дрехи и аксесоари, половината от които не знаеш, че съществуват. Много жени, пазаруваме само защото ни е скучно или може би това е най-лесният начин да се сдобием със Щастие?

cccc

Трендовете се сменят постоянно, понякога сезонът започва с едни модели и завършва с друг, модата стана бързооборотна и сякаш се прие за нормално да носим веднъж нещо и да го хвърляме. Но защо?

Подбрали сме няколко прости правила, които ако следвате, гардеробите ви няма да са пълни със безсмислени покупки!

cvbo

Не влизайте в твърде много магазини.

1. Доказано е, че предложиш ли на клиент повече от 3 неща, то той се обърква. В този случай, хаотичното обикаляне през всички магазини води именно до това. Винаги е по-добре да имате няколко любими марки, от които да купувате нещата си.

xxjur

Имайте лимит за пазаруване!

2. Знаете ли, че само 1 от 1000 души може да разпознае разликата между обикновена дамска чанта за 70 лева и дизайнерски модел за четири цифрена сума?  Затова, преди да влезете в търговския център или в онлайн сайтовете си сложете лимит. Идеята е да не се увличате и да имате дисциплина.

ccc

Не купувайте неща само, защото са модерни!

3. Не купувайте дрехи, които са модерни, но не ви стоят добре. Истината е, че ако нещата, които сте купили не ви харесват наистина, ще стоят в гардероба и ще се окаже, че просто сте си хвърлили парите на вятъра! Светът на модата е толкова голям, не бъдете клише, а се откроявайте!

qr;l

Не пазарувайте само, защото нещо е намалено!

4.  Модната индустрия е пълна с бързооборотни стоки от евтини и некачествени материали. Често моделите са красиви, но не стоят добре заради платовете. Освен това, дори да сте дали 20 лв. за рокля, заслужава ли си, ако я изперете два пъти и вече не става за нищо? А сме сигурни, че сте купили не една такава дреха!

Много по-добра инвестиция е да дадете веднъж по-голяма сума, но изработката да е качествена. Така ще пазарувате по-рядко и ще изглеждате по-стилно!

wul;

Можете ли да го комбинирате?

5. Замислете се дали това, което искате да закупите е функционално и имате с какво да го комбинирате. Ако се окаже, че е нужно да купувате куп други неща за него, то не си заслужава!

Снимки: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA