Тенденции лято 2019: какво е "UGLY DRESS"

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

ugly dresses

Спомняте ли си роклите по тялото, които подчертават всеки недостатък от фигурата? Забравете ги! Сега на мода са свободните рокли, максимално прикриващи извивките. Заслужено или не, те се сдобиха с титлата „грозни рокли” и са принудени да ù съответстват докрай.

Не успяхме да свикнем с факта, че „грозотата” се превърна в норма в света на обувките, и ето че тази тенденция успя да зарази и дрехите.

Набори, дребни флорални мотиви, пищни ръкави - ugly dresses наподобяват нощниците на баба. Но независимо как ги наричаме, те заемат равноправно място в списъка с тенденции за лятото на 2019 г. А за това са отговорни две млади шведски марки - Cecilie Bahnsen и Ganni. Първата дори направи „грозните рокли" своя отличителна черта: безразмерните дрехи с излишества и пастелните нюанси се ползват с безпрецедентна популярност сред клиентите. Ganni не изостават от своя конкурент: техните „грозни рокли" обаче са по-ексцентрични (харесва ли ви идеята за леопардов принт?).

Ако тази тенденция ви е по вкуса, тогава обърнете внимание на британската марка M.92. Тя е специализирана във винтидж роклите с А-силует и не се скъпи на изобилни детайли и цветни мотиви.

Предлагаме ви да видите сами, че „грозните рокли” могат да бъдат всъщност доста мили. Вижте селекцията от Instagram.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA