Интелектуалките носят Ван Гог

Gucci

LOEWE

Adolfo Dominguez

CULT GAIA

Manolo Blahnik

CHAPURIN

MIU MIU

Дизайнерите ни предлагат голямо разнообразие от цветове, така че дори и опитните поклонници на модата трудно могат да направят избор. Черно - за комфорт, червено - за романтична среща, синьо за спокойствие и т.н. Но дали сред цялата тази цветна палитра сте обрърнали внимание на жълтия цвят или го свързвате само с тъжните цветя на раздялата в ръцете на Маргарита? Ние не вярваме в суеверията и смятаме, че е необходимо да напуснем зоната си на комфорт с помощта на актуални дрехи и аксесоари с цвят на слънчогледи.

Жълтият цвят допринася за вътрешното ни щастие. Много дизайнери и художници, в това число и Винсент Ван Гог, са усещали това. Червенокосият импресионист е знаел какво прави. Въпреки че поради честата употреба на най-позитивния цвят, завистниците го нарекоха луд, защото боята застрашаваше здравето с интоксикация. Но геният беше непреклонен. В лична изповед пред брат си Тео той казва, че дори е бил готов да изрисува вътрешните си органи със слънчогледи. През 1988 г. Ив Сен Лоран прави котюр реверанс към  работата на холандския художник със строги дамски жакети.

Парижката модна къща Valentino заимства жълтия цвят от палитрата на Ван Гог и го включва в колекцията си от пролет/лято 2019.

Ван Гог

Dorothee Schumaher в котюр колекцията 2020 предлага да пробваме жълтите нюанси и да не ги избягваме дори при избора на аксесоари.

Ван Гог

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA