Принцеси от изтока: Гуо Пей котюр есен/зима 2019-2020

Гуо Пей е китайска модна дизайнерка, която работи в стила на висшата. Тя успява да стане първата и единствена китайска дизайнерка - член на парижкия моден синдикат. През 2016 г. Пей влиза в списъка на 100-те най-влиятелни личности в света на модата, според списание Time, и е включена в списъка BoF500на The Business of Fashion.

Благодарение на сътрудничеството си с Риана, която се появява в рокля на Гуо Пей на годишното тържество на Mat Gala през 2015 г., дизайнерката се прославя и на Запад. Великолепната дълга жълта рокля, богато бродирана и украсена с кожа, е създадена за две години (50 000 часа) и тежи 25 килограма. Трима души съпровождаха Риана по време на церемонията, помагайки на певицата адекватно да демонстрира роклята.

Гуо Пей
Гуо Пей е родена през 1967г. в Пекин. Баща ù е бил високопоставен служител на Китайската комунистическа партия, майка ù - учителка в детска градина. Гуо обичала да рисува още от детството си, но родителите ù не подкрепяли страстта ù към изкуството. През 1982 г., въпреки протестите на родителите, тя е приета в Пекинския институт за лека промишленост, а след дипломирането си, през 1986 г., става водеща дизайнерка на облекла.

Няколко години по-късно, след като е получила необходимия опит, Гуо Пей създава собствена компания - Rose Studio (Mei Gui Fang). Баба ù имала сандъче със съкровища и когато била в добро настроение позволявала на малката Гуо да разглежда съдържанието му: мъниста, камъни и цветни кристали, разпръснати върху старинни копринени рози. След много години тези рози разтворили цветове и в името на марката на Гуо Пей.

Гуо била решена да създаде наистина изключителни, скъпи неща от най-добрите тъкани и с богата бродерия и декорация, и тя успяла: богати клиенти, китайски политици, кинозвезди, бизнесмени веднага оценили дрехите на Гуо Пей. Поръчките започнали да пристигат една след друга, а сега компанията на Гуо Пей заема едно от водещите места в китайската модна индустрия и в нея работят около 500 служители.

Представяме ви последната ù котюр колекция от Парижката седмица на модата за есен/зима 2019 г. Разгледайте също и Dior Haute Couture есен/зима 2019-2020.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA