Икони на стила от 70-те, които ще ни вдъхновяват тази есен

Бианка Джагър
С шапка и тесни джинси Бианка напълно може да бъде част от замисъла на Еди Слиман, когато той е работил по колекцията есен-зима 2019 на Celine.

Лорън Хътън
През 70-те години актрисата и модел обожавала да носи мъжки якета и панталони - съветваме ви да вземете пример и от нея. Освен това, в колекциите есен-зима 2019 има много такива неща. И не забравяйте за усмивката - тя винаги е на мода.

Анита Паленберг
Италианският супермодел и музата на Кийт Ричардс от The Rolling Stones беше почитателка на нещата в стил бохо. Шапките, леко падащите блузи, раздърпаните панталони и множеството гривни са актуални и днес. Не е необходимо да носите къси якета или скъсани дънки, за да бъдете истинска кралица на рокендрола.

Джейн Биркин
Момичето, което ни подари чанти-кошници и небрежен бретон, вдъхновява дизайнерите всеки сезон. През следващата есен препоръчваме да си спомните любимите обувки с остър връх и кадифени шорти на Джейн Биркин - видяхме подобни в колекциите на Celine, Marc Jacobs и Miu Miu.

Верушка
Образите на модела най-често се свързват с 60-те години на миналия век, но благодарение на многобройните снимки във Vogue през 70-те години, тя може да се смята за модерно олицетворение на онова време. Достатъчно е да погледнем корицата на списанието, където Верушка се появява в кожена риза и панталони Gucci с лога - всичко това ще бъде от значение в новия есенно-зимен сезон.

Шарлот Рамплинг
За да разберем по-добре как са живели през 70-те години, можем внимателно да проучим снимките на Шарлот Рамплинг от тези години. Връзки към много от нейните изображения се появяват в есенно-зимните колекции на Balenciaga, Carolina Herrera, Valentino и други марки.

Даян Кийтън
Ако говорим за естетиката на 70-те години, не можем да не забравим легендарния филм от тези години – „Ани Хол”. Героинята на Даян Кийтън носеше мъжки панталони, жилетки, вратовръзки и вдъхнови много момичета да погледнат различно на гардероба си. Днес нищо не се е променило.

Марго Хемингуэй
Внучката на известния писател и ярката личност от епохата на 80-те години започва да блестят още през 70-те години. В гардероба ù винаги преобладават пурпурно, виолетово и бледорозово - основните цветове на предстоящия есенен сезон.

Шер
Гардеробът на певицата от тези години се свързва с пайети, прозрачни рокли, къси поли и други неща, които са създадени за нея от дизайнера Боб Маки. Но имаше в модния арсенал на Шер и напълно различни неща - например карирани ризи, черни тесни панталони и ботуши с токчета. Подобни са открити и в колекцията на Celine  за есен/зима 2019 година.

Жаклин Кенеди
През 70-те години на миналия век Жаклин е първата дама и на гардероба ù е отселено специално внимание. Тя носеше аксесоари, както никой друг - например едно шалче, което обичаше да връзва като вратовръзка. Видяхме подобен акцент в колекцията на Gucci - препоръчваме ви също да го вземете предвид.

Фара Фосет
Звездата от култовия телевизионен сериал „Ангелите на Чарли” от 70-те години в реалния живот носеше меки панталони от кадифе, уютни вълнени сака и обикновени бели ризи. Всичко това прилича на перфектната модна униформа за началото на есента – за следващия сезон дизайнерите са напълно съгласни с това. Вдъхновете се и вие

Тази есен естетиката на 70-те години ще владее най-модерните гардероби. Преди да тръгнем на лов за съкровищата на новия сезон, предлагаме да проучим списъка с музи от онази епоха, който вдъхнови дизайнерите да създадат есенно-зимните си колекции.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA