Алис Симеонова: Всяка промяна отнема време

Силвия Канин
Силвия Канин 13 септември 2019

Алис Симеонова в есенната Conscious колекция на H&M

Алис Симеонова в есенната Conscious колекция на H&M

Алис Симеонова в есенната Conscious колекция на H&M

Алис Симеонова в есенната Conscious колекция на H&M

Бихте ли се изненадали, ако ви кажем, че може да носите рокля от рециклирани PET бутилки? Вероятно отговорът на повечето от вас ще е „Да", не и нейният обаче. Тя е момиче, чието ежедневие можем да съберем в думичката „динамика". Любопитна и космополитна, Алис Симеонова (@mademoiselleaia) е родният моден блогър, който с един пост ни пренася във фешън столиците, обсипани с блясък и красота. Нямаше и капка съмнение, че искаме да облечем точно нея в есенната Conscious колекция на H&M, която е създадена от шведския бранд с мисъл за природата, гардероба и личния ни стил. Тя ще е налична онлайн на hm.com и в магазините на бранда от септември – най-перфектния месец за промени. Позитивни такива прави и Алис, която опитва с малки жестове да промени големия проблем... прекомерната употреба на пластмаса. Една бамбукова чаша за кафе или една рокля от рециклирани PET бутилки могат да бъдат крачка напред за всички нас. В това ни убеждават Mademoiselle Aïa и есенната Conscious колекция на H&M!

Ти си изключително динамична. Как се справяш с безумно многото пластмаса, която несъмнено те „следва" по време на твоите пътувания?
Невинаги едно пътуване е съпроводено от много пластмаса. Следващата седмица летя за Ню Йорк и съм решила да си нося собствена чаша за кафе. 

Каква е мечтата ти, свързана с устойчивата мода?
Мечтая си да няма такова разделение и да има само една мода и тя да е устойчива. Щастлива съм, че гигант като H&M работи в тази посока. 

Какво за теб е устойчивост в модата, в живота, в ежедневието?
Все още се уча, стремя се към минимализъм и в момента рециклирам, подарявам и дарявам средствата от дрехи, които вече не нося, на бебета слончета в Африка. Защото разбрах, че нямам нужда от купища дрехи и вещи, а само от най-необходимото. 

Защо е толкова готино да събираш разделно, да използваш максимално малко пластмаса и да се обличаш с дрехи, зад които има послание? 
Истината е, че вече дори не е просто „готино", защото положението е много сериозно и ако не започнем всички да се замисляме и да се променяме в тази посока, за жалост, не ни очаква нищо хубаво. 

Какво научи от есенната колекция на H&M?
За мен е голямо признание да бъда част от тази кампания, важно е да се говори и още по-важно е да се действа. Вярвам, че е лесно да критикуваме, но всяка промяна отнема време и всяка една крачка води към голямата промяна. 

Фотография: Ивомир Пешев
Стайлинг: Боян Кузески
Грим: Ивана Димитрова
Коса:
Салони Inspire

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA