Меки вълнени палта и панталони от 80-те: топлина и шик в колекцията на Fabianа Filippi

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 10 октомври 2019

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Fabiana Filippi

Дизайнерите на италианската марка Fabiana Filippi подхождат към гардероба на новия сезон сантиментално. Есента е златна, дори и само в рамките на градския пейзаж. Марката има ясна визия: градът при вечерен здрач, светлините на светофарите над булевардите, блясъците на мокрия асфалт, които отразяват неоновите знаци, шепотът на нападналите от дърветата листа под краката ни – и тя, жената, е героинята на Fabianа Filippi: уверена в себе си обитателка на градската джунгла, която не престава да бъде романтична и да намира красотата в детайлите. Това се оказа колекция - сплав от функционален капсулен гардероб с капсули (всички неща са лесни за комбиниране помежду си), обмислени детайли, сложна и в същото време проста кройка, които заедно създават правилното настроение за сезона.

Цветовете играят важна роля в колекцията. Приглушената палитра варира от естествени нюанси на сиво, каменно, карамелено. Строгата гама се разрежда с ярки проблясъци на флуоресцентно жълто, фуксия, аметист, синьо, горчица. Култовите 80-те, задължителни през този сезон, се завръщат чрез „мъжки" костюми, изработени от туид и копринено кадифе.

Слоевете са ключов стилистичен похват, който е съобразен с метеорологичните условия. Затова дизайнерите ни съветват смело да наслояваме трикотаж, жилетки и връхни дрехи. Не забравяйте, че минусовите температури са точно зад ъгъла - за този случай марката предлага двустранни палта, които са гениални по отношение на практичността, ултралеки термо пухени якета и палта, имитиращи естествена козина.

Последните заемат специално място в колекцията: ръкавите на пуловерите и жилетките са с пухкави подгъви. Роклите и полите в пепелнорозов цвят с нотка от естетиката на 20-те години на миналия век също могат да се похвалят с „пухкава" текстура. Сред тоалетите има и модерни полупрозрачни поли от тюл, носени с яке или пуловер, допълнени с груби ботуши. Истински романтичен гръндж.

Но основните неща все пак са неща за всеки ден, в които можем спокойно да отидем на работа и след това на среща. Безсмъртна класика.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA