Гости от севера: кожените дамски палта предизвикват зимата

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 23 октомври 2019

кожените дамски палта

кожените дамски палта

кожените дамски палта

кожените дамски палта

кожените дамски палта

кожените дамски палта

кожените дамски палта

кожените дамски палта

Кожените палта може да претендират за титлата на най-добрите връхни дрехи за тази зима. Те не губят конкурентоспособността си по топлина в сравнение с кожусите, но са много по-практични. Събрахме за вас предложения за някои от най-модерните дамски кожени палта за идващата зима.

Първите кожени палта са намерени от археолози в Русия. Според учените, най-старият екземпляр е на възраст над две хиляди години. Якета и палта от дъбена овча кожа през 50-те години на миналия век се появяват в колекцията на Вячеслав Зайцев, показана в Париж. Оттогава това връхно облекло става популярно във Франция, а след това и в целия свят. Какви кожени палта са на мода през зимата на 2019-2020?

Дълги

Трудно е да измислим по-добър вариант за студовете от дългото кожено палто. По време на ревюто на Chloe, моделът Кая Гербер се качи на подиума в кафяво кожено палто с широка яка. То може да се носи с ботуши до средата на подбедрицата и плътни чорапогащници. Актрисата Оливия Калпо пък избра елегантната и женствена класика - черно кожено палто с колан. Този модел върви добре с поло или боди.

Авиаторски модел

Грубото модерно кожено яке е измислено от опитен пилот. Широката яка и дебелия слой овча кожа перфектно защитават от студа на голяма надморска височина. Днес модерните жени носят топли авиаторски якета с черни дънки и трикотажни пуловери. Celine представи обемно авиаторско яке, наметнато върху дрехи като на ученичка от енорийско училище: карирана пола, пуловер и блуза с ажурна яка.

Лакирани кожени палта

Лакираната кожа е един от най-модерните материали през този сезон. Тя изглежда умерено агресивна и смела - това, което ви кара да се чувствате уверени през зимата на 2019-2020. На някои от ревютата се появиха лакирани кожени якета - бомбър в комбинация с миди пола, високи кубинки и шарени чорапогащници. Друг стилен модел, който ще ви отличи от тълпата, е дългото двулицево кожено палто, изработено от лакирана кожа и бяла козина.

Цветно кожено палто

В последната си колекция Burberry представи кожено палто, наподобяващо онези на приказните помощници на Дядо Коледа. Бледосинята кожа и кафявата козина заедно създават интересен контраст. Обувките с декор подчертават игривата природа на такова кожено палто. А моделът с дълбок винен нюанс и авиаторски стил ще разкраси дори най-скучния тоалет.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA