Деним върху деним: Топ правила + горещи звездни примери

Повярвайте ни, денимът може да ви накара да изглеждате така, сякаш току-що сте се завърнали от Дивия запад.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 септември 2020

Да носиш деним е лесно. Слагаш бяла тениска, изчистени маратонки и чифт слънчеви очила, и моментално се превръщаш в street style икона, при това с минимални усилия.

Да носиш деним върху деним обаче по-скоро граничи с изкуство. За да избегнете визията на Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк (сещате се, от времето, в което бяха заедно и се появиха на червен килим целите в деним), решихме да съберем галерия с 22 успешни звездни опита за съчетание на деним, които потвърждаваме със следните стилни правила.

Не искаме да звучим, сякаш думата ни е закон, но когато става дума за деним, може да се приеме и така.

57

Не прекалявайте! Гореспоменатите слънчеви очила, изчистени маратонки и бяла тениска са чудесно допълнение към дънките и дънковото ви яке. Което бързо ни навежда на друга мисъл...

Не носете един и същи нюанс от глава до пети! Носенето на деним с еднаква тоналност от глава до пети е категорично НЕ. Визията ви трябва да изглежда семпла и очарователна - нещо, което можете да постигнете при съчетаване на тъмни дънки с по-светло яке от деним. Или обратното. Схванахте идеята.

Избягвайте аксесоарите от деним! Не, не, не. Дизайнерските брандове направиха много дънкови аксесоари, които правят спазването на това правило трудно, но повярвайте ни, чанта от деним само ще направи нещата по-зле.

https://www.instagram.com/p/BASRCdbmwH8/

Пробвайте нещо различно! Имаме предвид - контраст и акценти. Избелял деним, скъсан такъв - всеки подобен елемент в denim on denim визията ще помогне да бъдете по-интересни и готови за Instagram пост с #OOTD. И тук важи правилото за прекаляването! Никой не е казал, че денимът е задължителна част за небрежното ежедневие. Напротив - има костюми от деним, а всеки един чифт дънки изглежда адски секси с високи червени токчета и голяма усмивка.

И още нещо... Добре, ясно е, че концепциите с прекалено много деним не са за всеки, особено ако не се намира в Дивия запад. Затова стойте настрана от каубойските шапки, ботуши, ярки вратовръзки, запретнати ръкави и обемни колани. Освен ако наистина не сте в Тексас!

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA