Карли Клос посвещава първата си спортна колекция на женската сила

Супермоделът си партнира с Adidas за специална колекция с минимален въглероден отпечатък и фокус върху женската сила.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 ноември 2020

Карли Клос винаги е била верен последовател на женската сила, която изразява във всеки един възможен момент. Новата ѝ колаборация с Adidas, първата такава на супермодела с популярния спортен бранд, определено не е изключение, 

Както можете да видите в галерията по-горе, моделите от Adidas x Karlie Kloss включват широка гама продукти, включително тренировъчни сутиени, чорапогащници, обувки и шорти, а основният доминиращ цвят е оранжевото. 

Линията е специална и по още една причина. За да сведе до минимум въглеродния отпечатък при създаването ѝ, творческият екип използва рециклирани пластмасови отпадъци, които са били уловени преди да стигнат до океана и впоследствие са превърнати във високоефективна тъкан.

Кампанията включва няколко момичета, част от организацията Kode With Klossy, която има за цел да помогне на жените да развият своите компютърни умения. "Страстта на Карли към спорта, модата, технологиите, иновациите и постоянният ѝ ангажимент да създава възможности за млади жени я правят перфектен партньор за семейството на Adidas", коментира в официално изявление вицепрезидентът по дизайн в бранда. 

Клос, винаги насърчаваща жените да приемат спорта като възможност да усъвършенстват тялото и ума си, споделя, че устойчивостта е била ключова за работния процес. "Надявам се това сътрудничество да вдъхнови следващото поколение жени да използват спорта, за да подхранват страстите си и да постигат своите амбиции."

Adidas x Karlie Kloss ще бъде на пазара от 1 декември, а в рамките на следващата година се очакват още допълнителни модели.

ПРОЧЕТЕТЕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA