Alexander McQueen и легендарните лондонски корени

Новата пролетно-лятна колекция на марката изследва двойнствената връзка между хората и природата.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 октомври 2021

За новата пролетно-лятна колекция на Alexander McQueen, креативният директор Сара Бъртън връща марката към легендарните ѝ лондонски корени.

В пълен контраст с досегашните появи на Седмицата на модата в Париж, новото шоу на иконичния бранд се случи на Острова, където целият творчески екип гледа на бурното време и историческите забележителности като безкраен източник на вдъхновение.

"Преследването на бури не е само свързано с красотата, но и с чувството за мистерия и вълнение, с чувството, че никога не можем да сме сигурни какво ще се случи по-нататък", споделя Бъртън в официално изявление. "Да се ​​откажеш от контрола и да бъдеш в пряк контакт с непредсказуемото означава да бъдеш част от природата, да я видиш и почувстваш в най-силната ѝ форма. Да бъдеш едно цяло със света, който е по-голям и по-мощен от всички нас."

Момичетата на McQueen са облечени в пънк рокли, обемни връхни дрехи, носят елегантни кецове, високи ботуши, а финалните щрихи са с много тюл, бродерии и препратки към сложната двойнствена връзка на човечеството с околната среда.

Ревюто закри самата Наоми Кембъл, която не е дефилирала по котешката пътека на марката от смъртта на нейния основател през 2010 г. Завръщане във всеки възможен смисъл!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA