Всичко, което трябва да знаем за оформящото бельо

Сигурни сме, че имате не един въпрос относно този магически метод за оформяне на тялото.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 13 февруари 2023

Оформящото бельо е тайното оръжие за постигане на мечтания силует. Важно е обаче да знаете какво да очаквате от него. То изглажда леките недостатъци и красиво оформя силуета. Ще го оцените най-вече под плътно прилепнали дрехи, както и под светло, бяло и дори прозрачно облекло.

С Astratex ще разгледаме основните видове стягащо бельо и техните предимства. Ще ви посъветваме и как да изберете подходящ модел за вас.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ОФОРМЯЩОТО БЕЛЬО?

Оформящото бельо има много предимства, но и много митове, като някои от тях са:

Стягащото бельо е скучно и грозно - въпреки общоприетите очаквания, този тип бельо може да изглежда страхотно и определено не е скучно. Моделите са украсени с дантела, прозрачен тюл или сатенени детайли.

Оформящото бельо е само за пищни форми - всъщност, това отдавна не е така. Подходящо е за всички размери, тъй като има не само стягащи функции, но също така може да изглади линията на силуета под всяка впита рокля.

ФЦЖГБХН

Стягащото бельо не е удобно - точно обратното. Днешните модели са изключително комфортни и със сигурност няма да ви стягат както старовремските корсети, които са задушавали аристократичните дами.

ОСНОВНИ ВИДОВЕ СТЯГАЩО БЕЛЬО

На пазара ще откриете бельо с три степени на оформяне според вашите нужди - лека, средна и висока. 

Моделите с лека степен на оформяне изчистват дребните несъвършенства и могат да бъдат носени през целия ден, тъй като са много деликатни и нежни към тялото.

Екипът на Astratex съветва: Използвайте бежови оформящи шорти с лека степен за опора. Те ще останат невидими под тоалета ви, като в същото време ще предотвратят неприятното триене на бедрата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 ИДЕИ ЗА ДОМАШНО ОБЛЕКЛО, В КОЕТО ДА БЛЕСТИТЕ

Средно стягащите продукти укрепват и изглаждат контурите на тялото. Те са подходящи за няколкочасово носене, тъй като пристягат и оформят по-силно. Съветваме ви да ги използвате само за определени поводи, а не за целодневно  носене.

Екипът на Astratex съветва: Носете оформящо бельо с по-висока степен на стягане само по няколко часа на ден и не повече от 2 дни в седмицата.

дцжфбн

Стягащото бельо с висока степен на опора може да ви втали визуално с до два размера. За съжаление, тези му магически свойства могат да бъдат използвани само при специални поводи и то за няколко часа. Въпреки, че то ще бъде удобно по време на носене, не съветваме дамите да носят силно стягащи модели за дълго, защото това ще доведе до силно напрежение в мускулите на тялото.

ОФОРМЯЩО БЕЛЬО СПОРЕД ЗОНАТА, КОЯТО ИСКАТЕ ДА ВТАЛИТЕ

Всеки реномиран онлайн магазин трябва да предлага информация относно стягащите качества на предлаганите продукти, а консултантите във физическите магазини задължително трябва да ви предоставят желаната информация за ефекта на продукта, който предлагат.

Стягащото дамско боди, например, ще ви помогне при оформянето на корема и ханша, докато стягащите шорти ще вталят само ханша и бедрата. Стягащите дамски клинове, пък, ще се погрижат за задните части, бедрата и цялостния вид на краката ви. Бикините с висока талия ще отслабят ханша и талията ви.

СТЯГАЩОТО БЕЛЬО НЕ Е САМО ЗА ЖЕНИТЕ

Днес на пазара има и модели за мъжкия гардероб. Мъжкото оформящо бельо се съобразява с анатомията на джентълменското тяло, като визуално отслабва, изглажда недостатъците и оформя проблемните зони.

Мъжете предпочитат да го носят под ризи, но също и под тениски и пуловери. Сред най-популярните мъжки стягащи модели са стягащите тениски, потници, боксерки с по-висока талия, както и стягащите колани.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA