Нов прочит на тъмен блясък завладява H&M Studio A/W23

Най-новата колекция на марката впечатлява с уникален стил.

Ася Иванова
Ася Иванова 28 август 2023

Вдъхновена от вълнуващото черно, съчетана със силуети, неподвластни на времето, новата колекция H&M Studio A/W23 канализира ярката изтънченост на героините от филм ноар.

Решителни, дръзки и съвършени – костюмите и структурираните връхни дрехи контрастират с класически модели и полирани аксесоари. "H&M Studio е нашето най-модно предложение. За есента дизайнерският ни екип създаде колекция, която е прагматична, но поетична. Страхотното качество се отличава в цялата колекция с изразени кройки, връхни дрехи и декориран деним, в които ще се влюбите мигновено и ще носите отново и отново за години напред", казва Ann-Sofie Johansson, ръководител дизайн и творчески съветник в H&M.

Ключовите модели в колекцията са създадени, за да приковат вниманието. Част от дневните облекла са черното палто с изразена кройка, което обещава женственост и бялата риза, украсена с голяма панделка. Дънките с ниска талия, декорирани с камъни, и комбиниращото се с тях яке се отличават във вечерните модели, а черната рокля с изразена бяла яка е зашеметяваща. Аксесоарите добавят нотка на гланц, благодарение на елегантни ботуши от кожа и бижута. Архивната подплатена чанта прави своето завръщане в H&M Studio, в този случай преработена за есента в мека черна кожа. Колекцията се отличава с издръжливи, висококачествени материи – по-голямата част от тях са изработени от по-устойчиви материали, включително рециклиран полиестер и Tencel. 

"Този сезон дизайнерският екип беше вдъхновен от героини от филми на ужасите, чийто стил винаги остава изтънчен, без значение колко призрачни са обстоятелствата. Искахме да символизираме този поглед с модели, които придават елегантност, но са достатъчно практични, за да преминават без усилие между ситуации и сезони", казва Linda Wikell, концептуален дизайнер на H&M Studio.

Колекцията H&M Studio A/W23 ще бъде налична на 28 септември, ексклузивно на hm.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA