Футуристичен дизайн и революционен стил от Rabanne H&M

Вижте първите модели от страхотната колаборация.

Ася Иванова
Ася Иванова 26 октомври 2023

Истинска космическа магия ни завладява, гледайки моделите, излезли из общата работа между Rabanne и H&M.

Колекцията съчетава футуристичния дизайн с новаторското майсторство и се основава на емблематичните творения от 60-те години на Paco Rabanne, пресъздадени от творческия директор Julien Dossena. Тя пренася революционния стил, посветен на парти визиите, в ново измерение, съчетавайки емблематични и блестящи пайети с леко спортно облекло и елегантна кройка.

 

Rabanne and HM

Ключовите модели за жени са вдъхновени от архивите на марката и съвременните класики – метални мрежести сетове от две части, огледална рокля с пайети, романтична рокля от шифон, украсена с кристали, и рокля от трико с леопардов десен. Сребристият костюм и металният топ за мъжете привличат вниманието, заедно с удобните облекла за ежедневието. В аксесоарите съвременните възприятия на емблематичните пайети и чанти от метална мрежа на Rabanne допълват ботуши в западен стил и чехли за басейн с пайети. Междувременно капсулната колекция на H&M HOME съчетава внушителни метални мебели със скулптурни аксесоари.

Rabanne and HM

Колекцията е изработена от висококачествени тъкани – първокласна кожа и вълна, които се появяват в аксесоари, връхни дрехи, костюми и плетива. За първи път както за H&M, така и за Rabanne, емблематичните метални мрежести модели включват както рециклиран, така и конвенционален метал, резултат от месеци на разработка. Бродериите и украшенията върху част от моделите са изработени от рециклирани PET пайети и кристали от рециклирано стъкло.

Rabanne and HM

Под наем

Подбран асортимент от колекцията ще се предлага под наем, включващ определени модели в ексклузивни цветове. Тези артикули ще бъдат налични в избрани магазини в Амстердам, Антверпен, Берлин, Лондон и Стокхолм. H&M стартира своята услуга за отдаване под наем през 2019 г. със селекция от облекла за поводи от минали колекции във водещия си магазин в Стокхолм. Оттогава надгради инициативата за отдаване под наем, обхващаща елегантни облекла, ежедневни модели и аксесоари от различни колекции.

Rabanne and HM

Обхващайки дамско и мъжко облекло, аксесоари и декор за дома, колекцията ще бъде налична в избрани магазини по целия свят и онлайн на hm.com на 9 ноември 2023 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA