Номадската одисея на Isabel Marant

Кожени модели в комбинация с капси и ресни ни накараха да се включим в много от моделите на дизайнерката.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 март 2024

Фотография: Profimedia

Френската дизайнерка Изабел Маран показа своята номадска одисея по време на Седмицата на модата в Париж.

"Аз съм голяма мъжкарана и в същото време феминистка. Обичам контрастните неща и не харесвам, когато всичко е перфектно. Харесва ми несъвършенството", споделя преди време Маран. "Обичам крехкостта на жената, но в същото време харесвам и силната жена. Мисля, че се опитвам да събера тези две идеи в едно. Не ми харесва образът на жената само като сексуален обект. Винаги съм харесвала онези жени, които са били силни и се бият, доказвайки, че са равни на мъжете…", категорична е дизайнерката и това е видно във всеки модел, който тя създава.

Новата й колекция е създадена в колаборация с артистичния директор Ким Бекер. Двете дами залагат на "много кожа", която същевременно е "доста луксозна, но и много лесна и удобна за носене." Можеха да се видят страхотни обемни велурени или кожени якета, вдъхновени от 80-те години на миналия век. Цветовете, които властваха на модния подиум, бяха от нюанс маслина, шоколад или черно, та до червено и бяло.

Какво ни направи впечатление от последната колекция? Ботуши на ток от смачкан велур или кожа, чанти с ресни, които можеха да бъдат видяни и при полите, велурени шалове и — може би най-доброто от всичко — убийствен чифт черни панталони с пискюли със сребърни шипове, в комбинация с черен тренч. Масивни плетени пуловери, рокендрол дънки с леопардови щампи, практични гащеризони и якета, всичко това можем да видим в новата колекция на Isabel Marant.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA