Какво е биохакинг и защо е толкова популярен в Силиконовата долина

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 21 септември 2019

Мнозина днес, мислейки как да определят биохакинга, си задават въпроса: дали това е почит към модата или ефективен начин за промяна на живота. Всъщност, биохакингът е интегриран подход за управление на личното здраве, разработен преди 10 години в Силиконовата долина, целящ да увеличи личната продуктивност във всички области на живота, а не да се имплантират чипове или да се ползват глезотиите в смартфона и таблета.

В началото може да ви е трудно да повярвате, но биохакингът ще ви позволи да станете по-здрави, по-енергични, по-спокойни и по-щастливи. Всички знаем, че здравето не е само „тестове" или „ултразвукова картина", а е състояние на благополучие на тялото, ума, духа, социалните връзки и околната среда. Освен това, биохакингът ви позволява да прехвърлите здравето си от абстрактна към измерима категория. Този комплексен подход включва не само предписването на лекарства, но и подбора на диетата, спорта и изготвянето на индивидуални програми за подобряване на съня.

За никого не е тайна, че новото време изисква нови лидери и нови подходи. Фестивалът на биохакинга дава отговор на въпросите: как да станете свръхчовек - лидер на новото време и как да поемете контрола над основния си ресурс - здравето си, както и как непрекъснато да го управлявате в своя полза. Според говорителите на фестивала, здравеопазването е проект, който може да бъде управляван и подобрен и който е много ценен в наше време.

Фестивалът се основава на една отговорна цел: да се създаде екосистема, която да е в състояние да допринесе за развитието на страната. Трите етапа на фестивала - практика, теория и забавление - разгръщат темите в пет основни сфери: Тяло, Разум, Дух, Социални връзки и Околна среда и как да ги използваме, за да се превърнем в свръхчовеци. Свръхчовекът, в разбирането на мнозинството, е някакъв герой от комиксите. Отговорът на биохакинга е следният: за такъв човек може да се счита и този, който е успял да свали 20 кг. за кратък период от време. Както виждате, няма нищо свръхестествено и сложно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA