Няколко съвета за справяне с мигрена

Само тези от нас, които са принудени редовно да се сблъскват с този здравословен проблем, са напълно наясно с неговото отражение върху ежедневния живот. В идеалния случай, когато сме изправени пред мигренозен пристъп, най-доброто, което можем да направим е да си останем вкъщи и по възможност да се отдадем на пълна почивка, но всички знаем, че това невинаги е възможно. Ето няколко съвета как да се справим с главоболието в движение, като подчертаваме, че това не са медицински препоръки и за такива трябва да се обърнете към специалист.

Кафе

За много хора решението зад повечето мигренозни пристъпи се крие в една обикновена чаша с кофеинова напитка. Това обикновено се случва, когато главоболието е провокирано от ниско кръвно и често пъти то е сигнал, че сме пропуснали следобедното или сутрешното кафе. Ако не сте почитатели на приемането на излишни стумуланти, същият, а понякога и по-добър ефект имат няколко блокчета черен шоколад или чаша айрян със сол.

Кафе

Масаж

Когато мигрената е резултат от високи нива на стрес най-простият и бърз метод за справяне със ситуацията е бърз масаж в болезнените зони. А ако имате ежедневни проблеми с безпокойството, едно посещение седмично при сертифициран масажист, може да свърши чудеса. Ако сте притиснати от времето, един кратък душ също може да ви донесе известно облекчение.

Обезболяващи

Повечето хора, които от години страдат от мигрена са свикнали винаги да носят различни видове болкоуспокоителни със  себе си в случай на неприятни изненади, каквито уви – не липсват. Нашият съвет е да избягате на приемате обезболяващи на гладен стомах и да вземете предвид, че продължителното и често използване на един медикамент, може до да доведе до отслабване на неговия ефект. Обикновено болкоуспокояващите са най-ефикасни, когато се приемат в самото начало на мигренозния пристъп.

777

Хранителен режим

Независимо, че склонността към често главоболие е обусловена от генетичен фактор, не забравяйте, че начинът на живот също играе своята важна роля. Много често мигрената има пряка връзка със стомашни неразположения, за това обърнете внимание на качеството на храната, която приемате на ежедневно ниво, както и на това колко вода пиете – системната дехидратация е една от най-често цитираните причини за склонност към главоболие. По време на самия пристъп избягвайте тежки ястия и заложете на сурови плодове и зеленчуци.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

5 храни с ниско съдържание на въглехидрати

Защо ни е необходим магнезий?

Грижите ли се за здравето на ума си?

Сутрешната тренировка има ефект само ако спазвате тези 3 правила

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA