5 храни с ниско съдържание на въглехидрати

... които са толкова, толкова вкусни. Знаехте ли, че можете да закусвате с тях?

МАЛИНИ Освен изключително вкусни, малините са леко тръпчиви, което е показател, че не са истински захарни бомби. Те съдържат много фибри, а и са богати на фотохимикали, които имат защитни свойства срещу определени видове рак.

545

БРОКОЛИ Независимо дали са потопени в сос от гръцки йогурт или просто ги ядете запечени, броколите са перфектния нисковъглехидратен начин да се сдобиете с много витамини А, B9 и С, както и с калций.

2145

АВОКАДО Авокадото е полезно за метаболизма и сърцето ни, а и е прекрасен вариант за закуска, овкусено с малко зехтин, лимон и морска сол. Любимото изкушение на всички е пълно с фибри и здравословни мазнини, а съдържанието на захар е толкова ниско, че нямате причина да се чувствате виновни след консумацията му.

58

ДИНЯ Освежаващо, ултрахидратиращо и вкусно предложение, за което ще трябва да почакаме още няколко месеца. Динята е мощен антиоксидант, отговорен за здравето на сърцето ни.

55

ШАМФЪСТЪЦИ Шамфъстъците са идеалната закуска заради ниското съдържание на въглехидрати и наличието на растителни протеини и фибри. Почти 90 процента от мазнините, намиращи се в шамфъстъците, са полезни и за здравето на сърцето.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA