Сутрешната тренировка има ефект само ако спазвате тези 3 правила

Наясно сме, че сутрин предпочитате компанията на кафето, отколкото тази на въжето за скачане. Ако все пак сте от хората, които имат волята да станат 20 минути по-рано, за да тренират, трябва да прочетете това.

1. Направете я веднага след събуждане

Прекрасно знаем, че рано сутрин сме в настроение единствено и само за допълнителни 10 минути в леглото. За да бъдат тренировките ни максимално ефективни обаче, е добре да ги изпълняваме веднага след събуждане, за да адаптираме тялото си към предстоящия ден и да видим резултати възможно най-скоро. След това не забравяйте чашата вода със сок от пресен лимон и добрата закуска.

2. Включете най-малко едно „взривяващо" движение

За да накарате кръвта ви да се движи, да засилите изграждането на мускулите и да стимулирате правилното функциониране на метаболизма си, трябва да включите поне един вид „силово" упражнение в рутината си. Скокове са очевидния подходящ пример, но бихте могли да опитате и с лицеви опори, между изпълнението на които, да се завъртате на 90 градуса.

3. Трябва да бъде кратка и да отговаря на вашите естетически цели

Не забравяйте, че сутрешната ви тренировка е нещо, което трябва да искате да правите всеки ден. Не прекалявайте, за да не сте уморени през останалата част от деня.  Спортувайте не повече от 20 минути и избягвайте повторенията. Най-важното е да съсредоточите рутината си върху частите от тялото, които по принцип искате да развиете, за да сте сигурни, че ще се радвате на максимален ефект.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA