7 причини да заложите на козметични продукти с алое вера

Знаем, че магическото зелено растение има много полезни свойства. Наясно ли сме обаче точно какви?

Често чуваме как трябва да заложим на дадени продукти, за да изглеждаме страхотно и сияйно. Когато става дума за такива с алое вера, никога не е лъжа. Защо ли? Ами, защото...

Успокоява и хидратира. Неслучайно ще видите алое вера в състава на много "успокояващи” и "хидратиращи” кремове за лице и тяло. Специфичните съединения в растението го правят перфектната съставка, която наистина успокоява и хидратира кожата.

Редица специалисти дори стигат до извода, че алое вера може да успокои чувствителните зърна при жените, които често са резултат от продължително кърмене. Без значение от какво е пострадала кожата ви, продуктите с "магическото" растение със сигурност ще успокоят кожата, без значение дали става дума за резултат от температурно влияние или някаква инфекция.

7 причини да заложите на козметични продукти с алое вера

Същото важи и за състоянието на кожата ви след бръснене. Няма значение какъв е методът, който използвате, за да премахвате космите си. Напълно нормално е кожата ви да реагира с раздразнение.

Премахва пъпки... и грим. Алое вера може да помогне дори за лечението на акне. Разбира се, става дума за по-повърхностно такова. Ако имате досадна пъпка, от която искате да се оттървете възможно най-бързо, пробвайте да приложите продукт с алое вера върху нея. 

Със своята влажна и кремообразна консистенция, растението е перфектното вещество, което да използвате, за да премахнете грима си. Правите го всяка вечер, нали? 

84

Премахва тъмните кръгове под очите. Със способността си да намалява възпалението и имайки предвид мощните му антиоксидантни свойства, алое вера може да бъде чудесен начин и за премахване на подуването и тъмните кръгове под очите. Нанесете нежно малко количество от продукт с него под очите, за да подобрите циркулацията на кръвта и да намалите подуването. Получавате още по-добър резултат, ако го оставите в хладилника за известно време преди да го нанесете на лицето си.

Облекчава ухапванията от насекоми. Може би се отнася към "хидратирането и успокояването”, но имайки предвид, че се намираме в сезона, в който насекоми дебнат отвсякъде, смятаме, че е редно да отделим на това му свойство нужното внимание. Част от дерматолозите са извели алое вера като чудесен продукт, който облекчава всякакви ухапвания, заедно с хидрокортизон. Той спира сърбежа, а зеленото растение успокоява възпалената зона по най-добрия възможен начин. Доста бързо, при това! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA