Големите ползи на зеления фасул

Зеленият фасул е хранителен зеленчук, богат на витамини, минерали и фитонутриенти като витамини А и С, калций, желязо, манган, бета-каротин и протеини.

 

зелен фасул

 

Той осигурява значителни сърдечно-съдови ползи заради съдържанието на омега-3 алфа-линоленова киселина. Освен това съдържа противовъзпалителни съединения, което го прави изключително полезен за хора, страдащи от автоимунни нарушения като фибромиалгия, артрит, ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест), синдром на хронична умора, хроничен синузит, бурсит, синдром на Рейно и лупус.

Известно е също, че помага за предотвратяване на диабет тип 2. Зеленият боб е отличен източник на диетични фибри и може да подпомогне храносмилателния тракт, като насърчава редовното действие на перисталтиката и спомага за премахването на токсичните, причиняващи рак вещества в храносмилателния тракт.

 

зелен фасул

Голямото разнообразие от каротеноиди като лутеин и неоксантин и флавоноиди като аскерцетин и процианидини, го превръшат в отлично решение за здравето на очите и за превенция на ракови заболявания.

Зеленият боб може да се консумира суров, да се добавя към салати или супи или да се приготвя на пара.

 

зелен фасул

В сезона на пресния зелен фасул, може да опитате тази напълно здравословна рецепта:

Намажете със зехтин и подправете с любимите си подправки желаното количество зелен боб, след което го запечете във фурната за около 30 минути.

Ще получите хрупкава, пикантна закуска, която е чудесен начин да накарате децата и възрастните да обичат повече този така полезен зеленчук.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA