Намалете стреса с тези осем прости правила

Има бързи и лесни начини, с които да осигурите спокойствие на душата и тялото си.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 февруари 2021

Ядосани сме. Искаме да изкараме гнева си на всички. Защо обаче да го правим, ако можем да се успокоим и осъзнаем, че цялото това нещо е излишно? Има няколко скромни техники. 

Ето 8 от тях...

Дишайте. Когато сме тревожни и ядосани, напълно естествено, тялото ни предизвиква да дишаме бързо и повърхностно. Това изпраща обратните сигнали на мозъка ни, така че започнете оттук, ако искате спокойствие.

Признайте, че сте тревожни или ядосани. Позволете си да го признаете. Когато обозначите чувствата си и посочите техният източник, гневът автоматично започва да намалява.

57

Освободете напрежението. Разходка, бягане, всякаква физическа активност, която ще ви накара да крещите вътрешно и да се почувствате по-добре на момента.

Визуализирайте спокойствие. След като сте вдишали дълбоко, затворете очи и си представете колко сте спокойни по принцип. Няма нужда да сте на плаж в Малибу, за да го направите. Но пък защо не?

Помислете добре. Уверете се дали изобщо целия този събран гняв и ужас ви помага да се чувствате по-добре. Отговорът най-вероятно е отрицателен, така че бързо ще разберете, че говорим за излишни нерви.

57

Вземете малко свеж въздух. Дори да не сте от хората, които биха изразили гнева си с високоинтензивна силова тренировка, малка разходка със сигурност ще ви се отрази добре.

Отпуснете рамене. Ако тялото ви е напрегнато, цялото напрежение се събира именно в раменете, което пък ще доведе до главоболие, лошо настроение и усещане за умора. Веднага!

Фокусирайте вниманието си върху нещо. Когато сме разтревожени и ядосани, изразходваме голяма част от времето си в ирационални мисли. Фокусирайте се върху нещо красиво и успокояващо в стаята - растение, красива книга. По-добре сте, нали?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA