Не забравяйте да сложите тези beauty продукти в куфара си

Каква козметика да вземете, когато сте на път? Помагаме ви в мисията „Събиране на багаж".

Велина Василева
Велина Василева 01 септември 2021

Фотография: pexels.com

Eдна от най-трудните задачи, когато ни предстои пътуване, е опаковането на багажа. Какво да вземем, какво – не. Как да не жертваме грижата за външността си, но да не ни се налага да носим допълнителен куфар? Е, тук сме, за да ви помогнем!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОЛЯ, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ СИНИЯ ГРИМ

57

ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

Независимо дали пътувате в самолет или с кола, кърпичките за премахване на грим са най, ама най-удобният начин да поддържате кожата си чиста. Особено ако летите надалеч, те определено ще ви улеснят много. Почистващите кърпички отлично разтварят грима и замърсяванията, освен това няма как да ги разлеете, а и се събират в дамската ви чанта.

ХИДРАТАЦИЯ С ЕДНО ПРЪСКАНЕ

Термалната вода и другите подобни спрейове са най-лесният и бърз начин да хидратирате кожата си. А и да се освежите по време на път. Пръскайте всеки път, когато имате нужда. Имайте предвид обаче, че някои авиокомпании не допускат аерозоли на борда на самолетите си. Проверете предварително, за да не се наложи да изхвърлите любимия си продукт, ако сте го прибрали в ръчния си багаж.

СЛОЖЕТЕ МАСКА!

Интензивната грижа, с която маските за лице даряват кожата ни, са й дори още по-нужни, когато сме на почивка. Смяната на климата и/или дългите часове прекарани на плажа може да я дехидратират. Най-практични по време на ваканция са лист маските. Те не заемат никакво място в багажа, а формулата им е суперконцентрирана и веднага ще освежи кожата ви. Освен това са за еднократна употреба и след това няма да се наложи да връщате у дома.

57

В УДОБЕН РАЗМЕР

Много марки имат продукти в мини или travel size опаковки. Те са супер удобни, а и са подходящи за ръчен багаж, защото обикновено са до 100 мл. Ако обаче любимият ви продукт не се предлага в travel size опаковка, можете да си купите празни пластмасови флакони, в които да прехвърлите част от крема и дори парфюма, който използвате.

МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ ПРОДУКТИ

Те са страшно удобни за път, защото ви пестят и време, и място. Говоря за козметика от типа на BB и CC кремове или пък грим продукти, които могат да се използват като грим, червило и руж, кремове, които могат да се използват за всяка част на тялото... Схващате логиката.

57

СЛЪНЧЕВА ЗАЩИТА

По отношение на SPF продуктите не трябва да пестите място в багажа. Те са еднакво важни, независимо дали отивате на море, планина или на някоя екскурзия в Рим или Париж. Слънцето е силно навсякъде, все пак лятото е в разгара си.

57

НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙТЕ

Ръцете и устните също имат нужда от грижа по време на път. Продуктите за тези зони обикновено са в малки опаковки и няма да ви тежат или да заемат много място. Ако пътувате със самолет, сложете крем за ръце и балсам за устни в ръчния багаж. После ще ни благодарите.

В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯ

През последната година и половина дезинфектантът зае мястото на червилото в дамската ни чанта. Затова задължително ще трябва да вземете поне един флакон с вас, когато пътувате. Ето една истинска иновация – двуфазният дезинфектант Biphase Lipo Alcoolique на Bioderma. Това е първият козметичен вируцид, което означава, че има силата да унищожи 99.9% от вирусите и бактериите (благодарение на алкохолната си фаза), като в същото време не причинява сухота и раздразнения по кожата на ръцете благодарение на хидратиращата си липидна фаза. Важно е продуктът да се разклати добре преди употреба, за да могат двете фази да се смесят. И още нещо – 100% от печалбите от продажбата на продукта ще бъдат дарени за предотвратяване на епидемии.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA