46% от хората с акне са по-склонни да развият депресия

#SKINISMORETHANSKIN вдъхновява всички, които страдат от кожни проблеми да облекчат тежестта им.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 декември 2021

Фотография: Pexels, PR

Търсейки нови хоризонти в дерматологията, La Roche-Posay организира глобалното събитие DermLive, в което световни експерти споделят ключови послания и решения за редица кожни проблеми, засягащи психичното здраве, а кампанията #SKINISMORETHANSKIN вдъхновява обществеността и кани всички, които страдат от кожни проблеми да облекчат тежестта им и да помогнат на другите, като споделят своя личен опит.

57

Инвестирайки в знания чрез сътрудничество с топ дерматолози, екипът на La Roche-Posay е провел повече от 700 клинични проучвания с над 200 000 души на възраст от 0 до 104 години, с чувствителна кожа и проблеми като атопичен дерматит, акне и алергии

Резултатите от тях показват, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, докато 46% са склонни към развитие на депресия.

350 000 учебни дни са пропуснати поради кожни заболявания като акне, а като помощно средство и първа стъпка към разрешаване на несъвършенствата на кожата, брандът препоръчва линията Effaclar, предназначена за мазна кожа, склонна към акне.

По време на острата фаза, 79% от хората, имащи екзема, съобщават за чести отсъствия от работа.

57

50% от хората, страдащи от атопичен дерматит, се чувстват стигматизирани от обществото и това е още един мотив Лаборатории La Roche-Posay да разработят балсам с тройно действие Lipikar Baume AP+M, който помага за възвръщане на баланса на кожния микробиом и възстановяване на кожната бариера.

Белезите също са явление по кожата, чието възстановяване е дълъг и сложен процес. Независимо дали са малки или големи, техен помощник е успокояващият балсам Cicaplast Baume B5 на базата на активни съставки: мадекасозид, за който е доказано, че помага за възстановяване на повърхностния слой, успокоява кожата и намалява неприятните усещания с около 90%.

57

93% от хората, използващи продукта смятат, че кожата им се е подобрила след определен период, а 80% от тях са на мнение, че интензивната грижа е толкова важна, колкото и лечението.

Тази специална програма за пациенти е достъпна за широката публика, а специално разработената брошура по нея съдържа 60 страници, които предлагат съвети, създадени с помощта на експерти - дерматолози и онколози, с цел подобряване на ежедневието под формата на методи за справяне с болката, адекватно хранене, физическа активност и най-важното – грижа за кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA