Основна (и все пак експертна) грижа за скалпа

Дали пък той не се нуждае от малко повече внимание и грижа? Отговорът винаги е ДА.

Велина Василева
Велина Василева 27 февруари 2022

Фотография: Pexels

Време е да поговорим за това колко е важно да се грижим за скалпа така, както го правим и за кожата на лицето.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 3 BEAUTY ТЕНДЕНЦИИ И SMART АКСЕСОАРИТЕ, С КОИТО ДА ГИ ПОДЧЕРТАЕТЕ

57

ПЕРФЕКТНО ПОЧИСТВАНЕ

То е от изключителна важност, за да може скалпът да диша и да се обновява. А ежедневно по него се наслоява не само себум, но и замърсявания от околната среда, както и остатъци от стилизиращи продукти. Опитайте дълбоко почистващия шампоан с екстракт от лотос от серията Invigo Balance на Wella Professionals. Той не само ефективно премахва споменатите по-горе замърсявания, но и успокоява скалпа и освежава косата.

ДЪЛБОКА ГРИЖА

Повечето маски за коса не се препоръчва да се нанасят в скалпа, защото могат да го омазнят. Затова си вземете маска, която е създадена за кожата на главата, за да й осигурите оптимална грижа. Invati Advanced Intensive Hair and Scalp Masque на Aveda съдържа възстановяващи молекули, които дълбоко подхранват скалпа, докато растителните полимери уплътняват всеки отделен кичур и правят косата по-гъста и плътна от корените до краищата.

ЧЕТЕТЕ ЕТИКЕТА

Ако страдате от чувствителен скалп, то трябва да сте сигурни, че продуктът, който ще купите, няма да раздразни кожата на главата. С шампоана Node на Bioderma обаче можете да бъдете спокойни, тъй като той не съдържа дразнещите скалпа детергенти и въпреки това почиства ефективно. Съхранява хидролипидния слой и е подходящ за ежедневна употреба.

БАЛАНС И ЗАЩИТА

Много хора страдат от небалансиран скалп в резултат на хормонални промени, стрес, замърсяване, диети, топлинна обработка на косата и др. От Kerastase имат решение на проблема – серумът Potentialiste. Той е основан на науката за микробиома и е създаден така, че да осигурява грижа за трилионите микроорганизми, които поддържат скалпа и различните му функции в оптимално състояние. Това става благодарение на защитното действие на витамин C и пребиотичните фракции от бифидус, които подхранват микробиома и му осигуряват защитна бариера от ежедневните вредни външни фактори.

57

ЕКСФОЛИРАЙТЕ!

Скалпът е кожа и както цялото ни тяло, той също се нужда от ексфолиране. Amino Acid Scalp-Detoxifying Treatment Scrub на Kiehl's нежно премахва мъртвите кожни клетки, замърсяванията, следите от продуктите и праха от околната среда. Формулата му е подходяща за всеки тип коса и съдържа десет аминокиселини, комбинирани с морска сол и салицилова киселина. Ексфолирайте веднъж седмично и ще забележите разликата.

НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО МАСАЖЪТ

Разделете косата на части и с нежни масажни движения втрийте в скалпа малко масло за коса. Ние ви препоръчваме стимулиращия растителен концентрат Complexe 5 на Rene Furterer. Неговата растителна формула с портокал и лавандула интензивно възстановява и разкрива една видимо по-плътна, устойчива и красива коса. След масажа оставете концентрата да подейства за 5-10 минути, след което измийте с шампоан. Правете това поне веднъж седмично.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕТЕТО В НАС ХАРЕСВА РАЗЛИЧНИТЕ BEAUTY ПРОДУКТИ

57

ЧЕТКА ЗА СКАЛП?

Да, има такава – Tangle Teezer Scalp Brush. С нейна помощ ще ексфолирате и масажирате скалпа, като така ще премахнете мъртвите клетки и напластените продукти. Четката за скалп може да се използва както за втриване на масла и серуми в корените на косата, така и под душа – след като нанесете шампоана, прекарайте четката през скалпа с нежни масажни движения.

БЕЗ ПОВЕЧЕ ПЪРХОТ

Той определено е един от най-неприятните проблеми със скалпа. От Vichy ни предлагат решение в лицето на шампоана против пърхот за чувствителен скалп от серията Dercos. Неговата суперсила е в това, че не само успокоява и премахва дискомфорта, но и отстранява досадните бели прашинки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA