Не е лоша идея да проверите скалпа си за акне...

Не искаме да ви плашим, но е добре да обърнете внимание на този потенциален проблем.

Сякаш последната година не донесе със себе си милион възможности за самоунищожение, та сега на преден план да излиза поредният козметичен проблем. Докато се опитваме да поддържаме кожата си здрава, тялото - сравнително перфектно, а духът - силен, напук на всичко, оказва се, че има нещо, което сме склонни да пренебрегваме.

Красивата и здрава коса зависи от много фактори. Един от тях е липсата на акне по скалпа, което най-често се характеризира със случайни подутини, зачервяване и постоянни белези, очакващи да бъдат третирани с правилните продукти.

Повечето експерти посочват, че класифицирането на проблема не е лесно, но решението му всъщност не изисква особено количество усилия, а най-вече измиване с конкретен тип шампоан.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОСАТА НА 2021-ВА: ТЪМЕН ШОКОЛАД, МЕДЕН БАЛЕАЖ...

И ОЩЕ НЕЩО: КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПЪРХОТА, КОСОПАДА И МАЗНАТА КОСА

За целта е необходимо да се сдобието с висококачествен безсулфатен такъв, който съдържа високи количества антиоксиданти и противовъзпалителни съставки (розмарина, лавандулата и салициловата киселина са на първите места в класацията!), а основният похдод е ексфолирането на скалпа с върха на пръстите или четка за шампоан, за да сме сигурни, че сме "отървали" кожата си от излишното количество себум.

Разбира се, добре е да имате предвид и вечния мит, че трябва да използвате само един вид шампоан до края на живота си.  Химичният баланс на косата се променя след дългосрочна употреба на даден продукт, затова не е лош вариант да пробвате различни или да имате няколко любими, които да редувате в рамките на годината. И смело напред!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA