5 топ съвета за по-здрава и красива коса

Знаете, че здравата и красива коса е напълно постижим идеал, нали? Е, ако спазвате тези пет прости правила...

Да, вероятно вече правите част от тях, но за други сме сигурни, че ще разберете сега. После ще ни благодарите!

1. Сресвайте мократа коса с изключително внимание, защото тогава тя е изключително податлива на накъсване. Вземете голям гребен с широки зъбци и го прокарвайте от корените към горните краища на косата възможно най-нежно.

2. Подстригвайте косата си през няколко седмици, за да се отървете от излишните цъфтежи. Отрязвайте около 60 мм. от нея на всеки 6 до 8 седмици, за да може краищата да не разрастват излишно. 

578

3. Не мийте косата си всеки ден и винаги, когато го правите, нанасяйте балсам по краищата. Опитайте да използвайте една и съща марка шампоан и балсам, както и да се уверите, че това са перфектните продукти за вашия скалп.

4. Изплаквайте балсама и шампоана с хладка или студена вода, тъй като така осигурявате не само здравина, но и блясък на косата си.

5. Сведете до минимум употребата на сешоар. Ако косата ви е прекалено изтощена от него или другите продукти с огромен приток на топлина, пробвайте да направите домашен лосион, като смесите малко бадемово масло, кокосово масло, балсам за коса и 250 мл. вода. Слагайте съвсем малко от него и не ползвайте по-често от веднъж седмично.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA