Нека преоткрием своята женственост

Vagisan провокира редица важни въпроси, на които всички ние търсим отговор в един или друг момент.

23 септември 2022

Макар темите за женствеността, женското тяло и интимния живот на жената да са по-актуални от всякога, те продължават да спадат към категория "табу" и да предизвикват дискомфорт в широката аудитория, вместо проява на откровеност.

Затова Куайсер Фарма България и... се заеха с нелеката задача да развенчаят митовете в рамките на специалното събитие "Преоткрий своята женственост". Склонна ли е жената да споделя проблеми, свързани с интимния ѝ живот? Може ли да говори открито за предпочитанията си? Дали търси съвети от професионалист? Защо изобщо изпитваме срам, когато стане дума за секс?

Модератор на дискусията беше страхотната Мария Касимова-Моасе, а до нея застанаха Цвета Евтимов - инфлуенсър, телевизионен водещ и щастливо омъжена майка на 4 деца, д-р Иван Владимиров-Нав, който е автор на редица книги и има докторска степен по Психология на развитието от Университета на Лас Вегас, както и д-р Константина Кирова - акушер-гинеколог с 24-годишна практика.

Споделяйки своите различни гледни точки, гостите и участниците засегнаха и въпроса за вагиналната сухота, която може да има крайно неприятно въздействие върху качеството на живот. Усещането често е придружено от други симптоми, които правят интимните преживявания болезни и съответно се отразяват негативно на връзката с партньора, на самочувствието и цялостното благосъстояние на дамите.

Краят на вечерта бе поставен с коктейл в приятната атмосфера на Missia 23 и с ясното съзнание, че да преоткриеш женствеността си може да не е лесно, но е повече от необходимо. Благодарим, че бяхте с нас!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA