Мерилин Монро - вечният еталон за сексапил и красота

Как актрисата е поддържала женствеността и перфектната си визия?

Ася Иванова
Ася Иванова 01 юни 2023

Фотография: Profimedia

Мерилин Монро е притежавала онази обаятелност, която кара всеки да притаи дъх.

Именно неувяхващата й харизма и до днес се е запечатала в ума на всеки един от нас. Мерилин и до днес е икона и еталон за съблазън, женственост и перфектна външност, макар да са минали повече от 60 години от нейната смърт. Нейната поява на екрана или на някое от светските събития се е превръщало във фурор. На днешната дата сексапилната блондинка имаше рожден ден. Затова и решихме да се разровим из архивите и да разберем как е постигала този перфектен външен вид, запечатал се в ума ни.

МЕРИЛИН МОНРО

РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ

Мерилин често е споменавала, че има странни навици за хранене. Тя е отричала диетите и си е похапвала каквото й душа иска. И все пак, смеем да кажем, че не е прекалявала с храната. Дори напротив. За закуска предпочитала две сурови яйца, смесени с чаша топло мляко. "Често са ми казвали, че навиците ми в храненето са доста странни. Но аз не смятам така. След яйцата обикновено пия мултивитамини. Съмнявам се, че някой лекар може да предложи по-питателна закуска на работещо момиче като мен, което винаги бърза", казва звездата. Обяда често го пропускала, а за вечеря предпочитала пържоли или черен дроб, с гарнитура от пресни моркови.

УПРАЖНЕНИЯ У ДОМА

Тя недолюбавала и спорта. Въпреки това, всяка сутрин се раздвижвала поне по 10 минути. "Всяка сутрин правя упражнения, около 10-минутни, съставени от мен самата. За да съм в тонус", казва тя и добавя, че предпочита да спортува у дома, вместо да тренира тенис, плуване или голф. За сметка на това пък обръщала особено внимание на гърдите. Задължително в упражненията й имало такива с петкилограмови гирички. Тя правела по три серии упражнения за ръце под различни ъгли, докато не се умори. 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Мерилин е известна със своята нежна порцеланова кожа. Немислимо е да я видим с тен. И причината е, че тя залага на слънцезащитата. Блондинката споделя мнението, че слънцето може да се окаже пагубно за кожата. Затова тя нанасяла слънцезащитен крем, дори в случаите, когато навън няма слънце.

МЕРИЛИН МОНРО

КОСАТА

Платиненорусата коса е запазена марка за Мерилин Монро. Едва когато се боядисва в този цвят, обикновеното момиче Норма Джийн се превръща в сексапилната актриса Мерилин Монро и успехът е нечуван. Холивдуската звезда се стараела да поддържа цвета й изряден. Затова и се боядисвала с перхидрол на всеки три седмици, а през останалото време използвала бебешка пудра, за да изглежда още по-бяла.

ФАТАЛЕН ПОГЛЕД

За да се сдобие с онзи фателен поглед, върху който се приковават всички очи, Монро е използвала два нюанса молив - черен и кафяв. Очната ѝ линия винаги била доста дебело нарисувана, за да придава драматизъм. Мерилин винаги ползвала и изкуствени мигли за по-изкусителен поглед.

НЕУСТОИМИ УСТНИ

Червените сочни устни са емблема за визията на Мерилин Монро. В ежедневието си актрисата използвала молив, за да очертае перфектно устните си. Тя е използвала поне пет нюанса на червено. Този трик е измислен от гримьора на Мерилин - Алън Снайдер. Във външните ъгли на устните той е използвал по-тъмни нюанси червено и по-светли в средата. По този начин постигал светлинна динамика. В средата пък е добавял малко възелин, за да постигне ефект на подпухналост.

МЕРИЛИН МОНРО

ВМЕСТО ХАЙЛАЙТЪР

Една от тайните на Холивуд в началото на миналия век, е използването н вазелин. Той е играел ролята на добре познатите днес праймър, хайлайтър и дори сенки. Често Мерилин е нанасяла малко вазелин или кокосово масло върху клепачите си, за да ги накара да светят и блестят. Също така той е страхотен овлажнител, така че е задължително да имате една опаковка в шкафа у дома. 

АРОМАТ НА СЪБЛАЗЪН

За никого не е тайна, че любимият парфюм на Мерилин е също толкова емблематичен, като нея самата. Тя е обожавала да ухае на Chanel №5. Дори има легенда, че актрисата си е лягала, "облечена" единствено с този аромат. "Задават ти въпроси от типа на: Какво носиш, когато си лягаш? Пижама? Нощница? Затова им отвърнах – Chanel №5, защото това е истината! И все пак, не исках да отговарям "нищо…", е казвала Монро. Други коментират, че блондинката дотолкова е била обсебена от аромата на жасмин и рози, че е изсипвала от парфюма си във ваната.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA