Не влизайте в капана на напълняването през уикенда

Научете как да запазите добрата фигура, дори да сте на парти или на разходка в мола.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 август 2023

Фотография: Pexels.com

Най-сетне е време за почивка и за безгрижни летни дни, изпълнени с много положителни емоции и срещи с приятели.

Всичко това обаче крие неподозирани моменти, които могат да ни вкарат в капана на неусетното напълняване. А точно лятото не е моментът за повече килограми, нали?

Ето защо решихме да ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите добрата фигура, като това няма да попречи на почивката и безкрайните забавления. Къде се крият капаните?

Уикенд

НА ПАРТИ

Всички знаем, че петък и събота са дните, в които атакуваме нощните клубове и партитата с приятели. Това е моментът да разпуснем малко, да се забавляваме, танцуваме и да изпием по някое и друго питие. Но алкохолът повишава дневния калориен прием. Да не споменаваме, че покрай питието ще посегнете и към паничката със солените ядки. Но какво да направим, за да не се отрази това на фигурата ни? Ако отивате на парти, не се заседявайте на бара, а танцувайте колкото се може повече. Ще изгорите много калории и ще си заслужите втората бира или коктейл. Изберете си по-леки питиета и си наложете да не посягате към снаксовете.

В МОЛА

Нека си признаем, това е едно ужасно място за диетуващите. От всички страни се разнася дрънчене на прибори и апетитни аромати, а вкусните хапки, които често ви предлагат да опитате, ви настървяват още повече. За да надхитрите появата на внезапен глад, не пазарувайте на празен стомах. Нахранете се преди да се отправите към мола и си тръгнете преди да огладнеете. Използвайте времето, за да обикаляте магазините по-далече от вкусните миризми. 

Уикенд

БЕЗ ЛАКОМСТВА

Закуската през уикенда може да бъде много вкусна, но и често пъти много калорична. Ако все пак ще закусвате навън, изберете място, което предлага нискокалорични закуски. 

ЧИСТЕНЕ

Да, правилно прочетохте. Един доста добър начин да изгорите повече калории е да почистите дома си. А ако се задълбочите в тази дейност, ще си е направо като тренировка във фитнес. Така ще получите две в едно - чиста къща и стройно тяло.

АКО НЯМАТЕ ПЛАН

В дните, когато нямате никакви планове за почивните дни, вместо да си стоите вкъщи пред телевизора, просто излезте на разходка или да потичате в парка. Защо не и да покарате колело сред природата. Но не само си го помислете, а го и направете. Ако пък живеете в къща, може би градината ви има нужда да й обърнете внимание? Разходете се до най-близката планина или парк. Лято е, идеи как да сте активни има много, възползвайте се.

Уикенд

И все пак, каквото и да правите, не прекалявайте с калориите само защото е уикенд. Може и да звучи ужасно да се ограничавате точно през почивните дни, но ако не го направите, ще разберете колко малко е нужно дори само два дни като събота и неделя да съсипят диетата ви и да опропастят постигнатото от вас през седмицата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA