Нека стартираме деня си със здравословна закуска

Даваме ви пет идеи, които са лесни и бързи за направа.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 август 2023

Лятото е моментът да се насладим на леки и освежаващи храни. Горещите месеци ни предлагат изобилие от плодове и зеленчуци и с тях можем да сътворим страхотни здравословни закуски.

Днес ви предлагаме няколко варианта, които са лесни за изпълнение, здравословни са, нискокалорични и изклющително вкусни. Опитайте ги. Няма да съжалявате!

СВЕЖА ПЛОДОВА САЛАТА

Вместо да похапвате плодовете отделно, освежете се с плодова салата. Малини, ябълки, череши, боровинки, диня, пъпеш и манго - полезни са и се комбинират отлично за вкусна салата, която ще ви засити и освежи. (Няма да споменаваме, че може да добавите и малко сметана за разкош.)

здравословна закуска

САЛАТА СЪС СИРЕНЕ ФЕТА И ДИНЯ

Смесете 1/4 чаша сирене фета, 2 чаши диня на дребни парчета и 1 с.л. копър. Вкусът е нетрадиционен, но салатата е вкусна. Единственият недостатък е, че трябва да я ядете веднага след приготвянето ѝ, в противен случай ще се разтече.

КИСЕЛО МЛЯКО С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Класика, но толкова апетитна и разхлаждаща! Киселото мляко е перфектен източник на протеин и калций, а плодовете съдържат витамин С и мощни антиоксиданти, които помагат на тялото да се пребори със стреса и правят кожата сияйна. Може да добавите и малко зърна към плодовото кисело мляко.

здравословна закуска

СИРЕНЕ

Най-бързата закуска, която може да похапнете, когато ви се иска нещо малко. Сиренето ще ви набави доза калций и протеин. Съдържа и витамин B, който помага на тялото да абсорбира и пренесе калция за по-здрава костна структура.

ЛЕДЕНО ИЗКУШЕНИЕ

Домашна ледена близалка, защо не? Всичко, от което се нуждаете, е клечки за сладолед и блендер. Направете си плодово сорбе по ваш вкус и го замразете във формички с клечката, така че да се получи ледена близалка.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA