Никога повече лоша прическа. Никога!

Всички съвети на специалистите за това как косата ни винаги може да изглежда страхотно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 декември 2019

Косата със сигурност е голяма част от увереността на всеки един от нас и трябва да признаем, че най-вероятно поне веднъж сме имали сблъсък с непрофесионален фризьор, който просто решава да направи това, което знае, а не това, което искаме. Без значение дали косата ви е ала Рапунцел или пък сте се вдъхновили от тенденцията за новата година и ще преминете в режим „боб", хубаво е да знаете следните неща, които специалистите съветват да правим, за да може винаги, когато сме в салона, да имаме контрол над нещата.

Снимките са ключът към успеха, но само ако са правилните снимки. Те са най-добрият вариант да покажем на фризьора си какво точно искаме да опитаме. От изключително важно значение е обаче да открием примери със сходна форма на лицето и текстури на косата. Ако виждаме, че конкретен стил отива на някого, това далеч не означава, че той със сигурност ще бъде и подходящият за нас. Добрият фризьор винаги ще има алтернатива, която да приложи възможно най-добре.

00

Не използвайте термини. Освен, ако, разбира се, не знаете точно за какво става въпрос. Най-вероятно вашите знания за стила на косата не отговарят съвсем точно на тези на фризьора ви, така че спазвайте правилото, че малкото понякога е повече. „Искам я малко по-къса от лицето ми" е напълно достатъчно човекът зад стола да разбере какво всъщност виждате като вариант.

Когато става дума за големи промени, „не" означава НЕ. Никога не трябва да се съгласявате с нещо, което намирате за погрешно. За всеки един професионалист думата „не", изречена веднъж, трябва да бъде напълно достатъчна. Най-важното е да откриете човек, на когото можете да се доверите и да разчитате във всеки един момент.

Когато откриете този човек, наистина му се доверете. Често сме склонни да се съмняваме дори в собствените си желания, затова е важно да говорим, да се доверяваме, когато има нужда и понякога да приемаме съвети.

Използвайте лошите си прически като предимство. При следващото ви посещение във фризьорския салон, вземете със себе си две снимки – на прическа, която харесвате и на такава, която не съвсем. Сравнете приликите и разликите, но помнете, че в крайна сметка нищо не ни пречи да публикуваме един трогателен пост с #badhairday в Instagram, колкото и лоша да бъде прическата ни всъщност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA