Една от най-харесваните жени във Великобритания е с естествено бяла коса

Модно вдъхновение за хиляди, Сара е красавицата, която превръща естествено белите коси в тренд

Силвия Канин
Силвия Канин 21 май 2020

Често споделяме, че се възхищаваме на жени, които не се притесняват да бъдат себе си и не държат да се вписват в никакви норми и възприятия. Неудобни за обществото? Може би. А може би са по-скоро извор на вдъхновение и точно тяхната различност ги прави популярни и интересни. 

Точно такава забележителна жена е Сара Харис, заместник главният редактор на британския Vogue и човекът, който отговаря за цялото модно съдържание в списанието. Тя е истинска модна икона не само заради работата си, за която мечтаят хиляди момичета по света, но и заради отличителната си черта - сивата си коса.

sarah

Популярната британка е родена през 1987-а. Макар и толкова млада, нейната коса започва да побелява още през тийн годините й.

"Косата ми започна да побелява, когато бях на 16. И майка ми имаше изцяло бели коси, когато беше много млада. Спомням си как непрестанно, на всеки 4 седмици, ходеше на фризьор, за да се боядисва. Правеше го около 3-4 години и после спря. Остави косата си изцяло да побелее", споделя Сара в интервю.

"Знаех, че и моята ще стане изцяло бяла, но не очаквах това да се случи толкова бързо. Гледайки майка ми, винаги съм си мислила, че не искам да съм постоянно във фризьорския салон и... реших да оставя косата си да бъде сива."

Вижте тази публикация в Instagram.

Last day of #PFW

Публикация, споделена от Sarah Harris (@sarahharris) на

Сара се радва на повече от 200 хиляди последователи в Instagram, а в онлайн пространството битува вярването, че състоянието й вече наброява 20 милиона.

Забавното е, че косата на Сара сякаш заживява свой живот. Британската модна редакторка неведнъж е споделяла, че много жени са я спирали на улицата, за да я питат при кой фризьор хори или с кой номер боя постига сивите нюанси. 

Вижте тази публикация в Instagram.

#LFW ✔️ @roksandailincic 📷 @styledumonde

Публикация, споделена от Sarah Harris (@sarahharris) на

Сара бързо се превръща в адвокат на всики жени, които не се притесняват да носят белите си коси. Street style визиите й по време на седмиците на модата в Ню Йорк, Париж, Милано и Лондон са сред любимите на всикчи почитатели на добрия стил.

Вижте тази публикация в Instagram.

@christopherkane blues 💙 📸@lefrenchystyle

Публикация, споделена от Sarah Harris (@sarahharris) на

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA