11 съвета за здрава и красива коса + вдъхновение от звездите

Хубавата и здрава коса е напълно постижима, ако спазвате тези 11 лесни и прости стъпки. Марго Роби и Лили Райнхарт ще потвърдят!

Марго Роби

Кайли Дженър

Кая Гербер

София Ричи

Зара Ларсън

Лили Райнхарт

ВАЖНО Е С КАКВО СЕ ХРАНИТЕ! Съставът на косата се състои предимно от протеин, така че не забравяйте да приемате поне 45 грама протеин дневно. Можете да го направите с пилешко месо, риба, боб, яйца и нискомаслени млечни продукти. Ако не консумирате достатъчно протеин, излагате косата си на риск от това да стане слаба, чуплива и суха. Недостигът на цинк само би допринесъл за развитието на тези проблеми, така че наблегнете и на ядките - ​​​​​​бразилски орехи, кашу и бадеми.

Важно е в менюто ви да има зеленчуци, плодове​​​​​​, както и чиста вода.

12

ВАЖЕН Е И ШАМПОАНЪТ! Използването на шампоани и стилизиращи продукти, които не са подходящи за вашата коса, може да причинят значително увреждане. Потърсете продукти, подходящи за вашия тип коса - мазна, нормална или суха и само в крайни случаи прибягвайте до неспециализирани такива.

Опитайте се да избягвате шампоаните с груби съставки, като амониев лаурил сулфат или натриев лаурил сулфат. Не забравяйте също, че цената невинаги отговаря на качеството на продукта.

Експертите са на мнение, че много хора прекаляват с употребата на шампоан, затова също има няколко правила, които е добре да спазвате.

• Не мийте косата си повече от веднъж на ден.

• Използвайте достатъчно количество от продукта, колкото да покриете косата си.

• Избягвайте използването на много гореща или много студена вода.

• Отнасяйте се внимателно към косата, когато е мокра - тя е три пъти по-податлива на счупване. Избягвайте да я бършете с кърпа и изберете гребен с широки зъбци, за да я разрешете, но, пак повтаряме, внимателно!

582

И ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ...

• Ако имате възможност, оставете косата си да изсъхне самостоятелно. Ако не, започнете от настройката на сешоара за най-ниска топлина и постепенно увеличавайте, ако е необходимо.

• Ако боядисвате косата си, изберете нюанс, който е не три нюанса по-далеч от вашия естествен цвят. В случай, разбира се, че не сте готови за експерименти.

• Масажирайте често скалпа си, за да насърчите растежа на косата и да увеличите кръвообращението.

• Подстригвайте редовно косата си - на всеки 10 до 12 седмици, за да я поддържате здрава и да предотвратите разцепването на краищата.

Най-горещият тренд това лято? Светлата коса, която изглежда готова за плажа и която звездите просто обожават. Галерията ни по-горе е доказателството!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA