Грижата за косата започва с тези прости правила...

Каквото и да направите, няма да видите положителни резултати, ако пренебрегнете тези very simple rules.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 декември 2020

Можем да говорим много, когато става дума за грижата за косата. Ясно е, че всяка изисква специфични грижи, но има и задължителни за спазване правила, които служат за основа на всеки по-експертен и дългосрочен подход. Това са те!

Правилният шампоан е това, от което се нуждаете. Изберете шампоан спрямо текстурата на косата си и това колко често я миете. Купувайте продукти с инфузия на етерични масла за пълна хидратация и подхранване. Разбира се, може да ги приготвите и вкъщи.

85

Мийте косата си, когато е необходимо. Повечето шампоани премахват естествените масла от скалпа, а мръсният такъв и мазната коса водят до загуба на блясък. Не прекалявайте с употребата.

ГОЛЕМИТЕ МИТОВЕ, СВЪРЗАНИ С ГРИЖАТА ЗА КОСАТА

Изплаквайте със студена вода. Лесна стъпка, която е добре да спазвате. Измиването с прекалено гореща вода може да доведе до сухота и неравна текстура, докато студената вода ще осигури известна доза блясък. 

Не забравяйте да нанесете балсам. Балсамът е толкова важен, колкото и шампоанът. Както с лицето и тялото, така и с косата е задължително правилото, че хидратацията е на първо място.

85

Домашните маски могат да са от помощ. Подръчни материали като яйца, мед, мляко и извара спомагат за постигането на здрава и красива коса. Имаме идеи за няколко маски, които работят на 100% и обещават обем и текстура, дори за най-безжизнената коса. 

ПО-ЗДРАВА КОСА В 5 ИЗНЕНАДВАЩИ СТЪПКИ

Грижете се за нея и след измиването. В никакъв случай не трийте косата си с кърпа, за да изсъхне по-бързо. Ясно е, че сешоарите я увреждат, но този метод не е по-малко опасен. При възможност, оставете да изсъхне естествено и нанесете няколко капки етерично масло върху влажен скалп и разрешете с гребен с широки зъбци.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA