Най-горещите тенденции в косата тази година

Отново смятаме да се доверим на професионалистите от салони Inspire.

Коса: Inspire Creative Team
Модели: клиенти на верига салони Inspire
Фотография: Димитър Чилов
Грим: Георги Русев
Гардероб: Cliché
Видео: Алекс

Креативният екип фризьори на Inspire създават най-актуалните трендове при прическите за форма, цвят и стайлинг тази година, следвайки световните течения.

Най-забележителната тенденция в подстригването тази година е Octopus. Визажистите на Inspire развиват тази идея и добавят нови посоки като C-cutting, French Bob, Disconnected Pixie, трансформирайки подстригването спрямо индивидуалните черти и адаптирайки цвета по формата. Бретонът продължава да вълнува салонните форми - Inspire го интерпретира визионерски във всички варианти - с красиви контури под скулата, разделен в средата или странично.

Inspire

ТEXTURED ОCTOPUS

Не можете да сбъркате с класическа прическа тип Octopus. Бретонът е дълъг, обрамчващ лицето с обемна въздушност и многослойност, с еластично лъскави и извити навън контури. Жестове на подстригване - силно контуриране на лицето, деграде за максимален обем, олекотени дължини за свободно движение на краищата. Стайлинг Hollywood waves и дължини, пригладени с четка.

Inspire

SHAGGY OCTOPUS

Извити контури навън със силно изразено деграде за визуален обем и олекотени дължини. Бретонът е във вариация на страничен път, силно изтеглен вдясно и извит навън. Илюзионно неподреден стайлинг с четка и сешоар за придаване на движение, ефирност и въздушна обемност на косата.

Inspire

SCULLET

Cубкултурен хибрид между mullet и shag, появил се през 90-те години с рейв културата. Moдерна scullet форма с деструктуриран обемен бретон, преливащ в диагонално контуриране, което отваря и подчертава скулите и челюстта.

Inspire

C- CUTTING

C-образно подстригване с овален жест за максимално заобляне навътре. Най-късите слоеве рамкират лицето, а останалите стават по-дълги, когато достигнат долната част на косата, което създава нежна извивка, наподобяваща буквата C. Стайлингът е подреден и стилизирано полиран за подчертаване на извивката и движението на косата навътре. Бретонът може да бъде стилизиран във вариация навътре и навън.

Inspire

FRENCH BOB

Линията е деструктурирана за максимално движение на косата, дължината е под челюстта. Извивките са омекотени за придаване на женственост, стайлингът с четка и сешоар е въздушен. Бретонът е централен тип Curtain Bangs.

Inspire

DISCONNECTED PIXIE

Уверена игра с дължините, визуален акцент върху момчешката небрежност, подчертана с високо подстригване и изтъняване в тилната част. Бретонът е удължен, изнесен на една страна с усещане за движение. Стайлингът е динамично текстуриран с видимо glamour излъчване, демонстрирайки нов архeтип.

Inspire

BROKEN BOB

Неподреден, разрошен, текстуриран Broken Bob, преливащ в силно изтънени контури, падащи върху скулите и очите. Бретонът е къс, прав, контрапункт на дължините.

Mодерни са всички препратки към вибриращия цвят на 2023 - Magenta. Визажистите на Inspire го интерпретират в интензивно лилаво-червени воали, пурпурни оттенъци, диви теменужки или памуково-розова комбинация. Креативният тим на Inspire добавя едва забележими металически перлени ефекти, за да подчертае оттенъка.

Inspire

VIVA MAGENTA

Интензивен Inspired by Magenta цвят, комбинация от тъмна малина, добавен розов пигмент и пурпурни теменужки в съчетание с пчелен мед, джинджифил нюанси и златисти акценти. Използва се с класическа техника на оцветяване и фин контуринг, обрамчващ скулите. Оттенъците са балансирани като придават жизнен, триизмерен цвят и екстремен блясък.

Inspire

STRAWBERRУ SHAKE

Да добавиш руж към косата си. Основата е кристално руса с добавен памуково розов оттенък Strawberry Shake в комбинация с металически нюанс за неустоим перлен блясък. Стайлингът е с подчертано бохемско излъчване, създаден с преса и дефиниране на къдриците със стилизанти. Дръзка, ултрамодерна и идеална за Tik Tok цветна конфигурация.

Inspire

RADIANT COPPER RED

Обикновено това е реакцията, която предизвиква този цвят. Един от най-желаните цветове за 2023, вдъхновен от Magenta - в основата му са пламтящо медно червените нюанси с добавени пикантни нокти, опушен джинджифил и златисти оттенъци на пчелен мед. Авторска цветова комбинация на визажистите на Inspire, която придава осезаемо дързък елемент и подчертава наситеността на цвета.

И тази година при русите цветове се търси ексклузивна изисканост и софистицирана nude елегантност. Блясъкът е търсен ефект, а техниката при оцветяването е задължителна.

Inspire

ROOTED BRONZE BLONDE

2023 обича бронзовите нюанси във вариация на полирано покритие върху сребрист почти бялорус Silver Blonde цвят, който работи като хладен контрапункт. С тенденцията и смесването на топли акценти върху студена основа се постига именно този зашеметяващ многоизмерен ефект. Но техниката е в основата на всичко: прецизно преливане на тоновете в хладна неутрална сребърна опушеност, пепеляв бронзов оттенък и бежово, platinum blonde и кленов сироп.

Inspire

SCANDINAVIAN BLONDE

Балансирана интерпретация, луксозно комбинираща изящно хладни и топли руси нюанси до успокоени неутрални оттенъци. Стайлингът е водещ акцент, като подчертава формата на подстригване и акомпанира цвета.

Inspire

COLOR DESIGN BY INSPIRE

Натурален златист цвят върху топла кадифена основа с подчертана дълбочина в корена. Контрастът е създаден с техника на оцветяване и с леко топиране за по-плавен преход. Акцентираме върху лицето с фин контуринг, обрамчващ скулите. Карамелените отблясъци добавят преливания от няколко луксозни нюанса - златист оттенък Golden Blonde, перелени воали Pearl Shimmer с деликатен баланс между топли и студени оттенъци Nudе Hair.

Брюнетките потъмняват цвета си драматично до границата с deep black.

Inspire

BRUNETTE WITH WARM TOUCHES

Тенденциите в цветовете на косата за 2023 г. са толкова вкусни (шоколад, карамел, мед, toffee), че наистина е трудно да избереш само един. Кестенявите коси получават топлина по цялата дължина. Кестенява основа в нюанс вкусно капучино с бадемова пяна. Добавяме червеникаво-кадифени воали с класическа техника балеаж и нюанса на 2023 Magenta, който затопля цвета.

Inspire

ONYX BRUNETTE

Драматичният тъмен цвят е тук, за да остане и ще бъде абсолютен хит през 2023. От нощно черно до какао, всички нюанси са блястящи, богати и дълбоко наситени. Добавяме Magenta воали върху маслинена основа за харизматична комбинация.

Inspire

MATCHA NAILS

Зеленият цвят е един от най-модерните цветове за маникюр през 2023. Палитрата от нюанси е от изумрудено зелено, през оттеннък на шам-фъстък до успокояваща японска матча. Подходящ за всички форми на ноктите. Френски маникюр с нестандартен дизайн в приглушен detox цвят и конструиране на златни елементи за визуална релефност и декорация на ноктите.

Inspire

MAGENTA NAILS

Какъв по-добър начин от това да включите цвета на годината Magenta в дизайна на маникюра? Пастелно розова основа в комбинация с наситен ягодов нюанс. С тънка четка се изтегля цвета към средата на нокътя и се запечатва. Декорацията е в стил pop-art с късчета старо злато и разкошен топящ се ефект.

Открийте всички тенденции в LOOK BOOK 2023 в салони Inspire и на inspirebg.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA