Модни нюанси на червилото - пролет 2019

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 23 април 2019

През пролетта, когато искаме да придадем свежест и цвят на нашия грим, новото червило е жизненоважно. Подходящ цвят и само няколко движения са в състояние да повдигнат настроението ни и да ни активизират.

През есента и зимата червилото в бордо и класическото червено обикновено присъстват в козметичната чанта. С настъпването на топлите сезони обаче палитрата се разширява: към цветовете за устни се добавят нови нюанси, като се избират тези, които изглеждат пролетни. Ако това определение ви изглежда неясно, фокусирайте се върху цветовете, които се демонстрират на модните дефилета.

Какви цветове червило са на мода през 2019?

Въпреки факта, че днес се експериментира смело с нюансите на червилото, което включва сиво, синьо и дори черно червило, червеното остава най-актуално.

То се използва в различни вариации - и не само в „чистия” му вид. Но тази пролет най-актуална е имонно класиката. За това се грижат гримьорите на Naeem Khan, Burberry, Ryan Lo, Dolce & Gabbana и други.

Остава само да изберем между матово покритие или гланц. Последният отново излиза на преден план.

Блестящите покрития за устни в различни цветове и метален ефект се превърнаха в истинско явление през този сезон: на пролетно-летните дефилета червилото бе заменено от сияеща пудра (например при Jeremy Scott), както и от златно фолио (като при Thom Browne) и кристали (при Valentino).

Червило

Друга интересна тенденция за цвят на устните е… липсата на цвят. На пролетно-летните дефилета някои от визажистите дори леко избелваха устните на моделите, така че оттенъкът да се слива с цвета на кожата. Такъв ефект може да се види при Tom Ford.

Червило

И не на последно място - устните с прозрачен, гланцов блясък, като при Giorgio Armani и Versace.

Червило

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA