Какво трябва да знаем за блясъка за устни?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 21 октомври 2019

Блясъкът за устни с цвят не е толкова популярен сред момичетата, колкото обикновените продукти за устни - прозрачният гланц или червилото. Има редица причини да е така: първо, винаги съществува риск гримът с използване на изключително блестящи продукти, да се окаже не елегантен, а вулгарен, ако леко прекалите. И второ, на някои от нас е неприятно да усещат по устните си разнородната текстура на продукта с малки бляскави частици, която понякога е трудно да се отмие. Особено ако се натъкнете на некачествен продукт. Въпреки това, при правилната употреба на гланц и внимателния подбор на средствата, определено ще оцените прелестите на този продукт. Гримът с блясък е добра алтернатива на вашия ежедневен грим.

Как да нанесете и с какво да комбинирате блясъка за устни в грима?

1. Един акцент

Ако слагате на устните си с гланц с цвят, тогава гримът за очи е най-добре да бъде неутрален, така че визията да не е прекалено претенциозна.

Блясъкът за устни
Marc Jacobs Beauty Enamored Lip Lacquer Shine A Light

2. Моливът не върши работа

Блясъкът трябва да се нанася без контур на молив. Ясните граници при такъв грим за устни изглеждат най-малкото странно. Затова оставете молива в случаите, в които ще използвате червило.

Блясъкът за устни
Too Faced Rich & Dazzling № 401 k

3. 3D ефект

Използвайте блясъка, за да увеличите визуално устните. Малките лъскави частици по устните създават така наречения 3-D ефект, който визуално ги прави по-обемни.

Блясъкът за устни
Bourjois Effet 3D № 20

4. Специален повод

Блясъкът е идеален за вечерен грим, когато можете да си позволите да бъдете по-така. Използвайте продукта самостоятелно или в комбинация с любимото си червило с подобен нюанс. Така цветът на устните ще изглежда по-наситен.

Блясъкът за устни
Urban Decay Hi-Fi Lipgloss Snapped

5. Течни сенки

Понякога гримьорите използват гланца за устни като сенки за очи, за да създадат ефекта на мокрите клепачи: нанесете малко количество от продукта върху клепача, както обикновено нанасяте течните сенки и сте готови. Това е много прост и бърз начин да разнообразите визията си и да я направите малко по-ефектна.

Блясъкът за устни
Helena Rubinstein THE ILLUMINATION № 2

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA