Перфектният грим в 9 стъпки

Бърза, непретенциозна и съвършена beauty рутина за вашето също толкова бързо, непретенциозно и съвършено ежедневие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 декември 2019

1. Хидратирайте кожата си. Първата стъпка към всяка добра грим рутина е овлажняването на кожата. Нанесете продукт, за който знаете, че ви влияе добре и придава нужния блясък преди да започнете със същинската част.

2. Скрийте тъмните кръгове. Лесно, просто и изключително важно действие. Използвайте подходящ коректор, с който да скриете тъмните кръгове под очите си.

3. Перфектната основа. Преди да започнете с нанасянето на какъвто и да било грим, трябва да се уверите, че кожата ви изглежда добре, защото по този начин ще извлечете максимума от всяка ситуация. За да имате перфектен резултат, използвайте подходящ фон дьо тен. 

4. Скрийте петната. Ако имате някакъв досаден белег или пъпка, която се появява винаги в неподходящия момент, заложете на допълнителен слой коректор или продукти, които съдържат салицилова киселина и помагат за почистването на лицето от всякакви несъвършенства.

makeup

5. Придайте допълнителен цвят. Вместо традиционния подход с четка и пудра, използвайте руж с кремообразна текстура. Бонус съвет: Искате да го нанесете перфектно? Усмихнете се!

6. Не забравяйте миглите. Миглите могат да изградят цялостния ви облик и да накарат всички се обръщат към вас, точно както в рекламите на повечето спирали. Спрете се на такава, която може да ви предложи нужния обем и блясък.

7. Гримът. Използвайте нюанси на сенки, които харесвате и смятате, че ви стоят добре. Повечето експерти препоръчват естествени и неутрални цветове за ежедневието, а при наличието на по-специален повод, посочват бронзовите и златисти кремообразни сенки като перфектното решение, което придава на очите повече дълбочина и плътност.

8. Голямата разлика. Веждите са онази част от лицето, която има свойството да променя цялото му излъчване. Запълнете празнините, а защо не ги превърнете и в акцент на някоя предстояща визия?

9. Време за устни. Преди да използвате какъвто и да е продукт, омекотете устните си с влажна кърпа и балсам. Заложете на цветове, подходящи за лицето ви и използвайте върха на пръста си при нанасянето на червило или гланц, за да има дълготраен ефект.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA