Запазете грима си в горещините с тези 8 достъпни продукта

Помагаме ви летния грим да остане там, където принадлежи - на мястото си. После ще ни благодарите!

Велина Василева
Велина Василева 23 август 2021

Фотография: Profimedia

Запознайте се отблизо с нашите 8 съвета, които ще помогнат на грима ви да стои там, където му е мястото - върху лицето ви. Независимо от температурите навън.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АБСОЛЮТНИТЕ BEAUTY ТАЙНИ ЗА ВАШЕТО ПЕРФЕКТНО ЛЯТО

57

ПО-ПОЛЕКА 

Когато наслоявате козметиката върху кожата си (да, това важи и за кремовете и серумите), щом излезете навън в жегата, лицето ви ще започне да се омазнява и гримът буквално да се стича. Започнете, като почистите с лек тоник (например Glow Tonic на Pixi), след което нанесете хидратиращ крем или серум (препоръчваме ви аква крема с органична синя метличина и хиалуронова киселина на Klorane). Така върху лицето ви няма да остане мазна следа още преди да сте започнали да се гримирате.

ТОЧНИЯТ ФОН ДЬО ТЕН 

Той трябва да е много лек, с почти течна формула, която да изравнява тена, а не да покрива кожата. Такъв е фон дьо тенът Touche Еclat Le Teint на YSL. Обновената му формула стои изключително естествено, хидратира в дълбочина, но и има впечатляващата 24-часова издръжливост.

57

МАЛКОТО Е МНОГО

Не прекалявайте с количеството фон дьо тен, нанесете с пръсти или с кабуки четка, след което фиксирайте с лека пудра. Може да използвате и бронзираща такава, за да получите ефект на нежен слънчев загар. Bronze Goddess Matte & Glow Bronzing Trio на Estee Lauder е перфектен избор, защото комбинира два матови бронзови нюанса с хайлайтър. Може да ги използвате заедно или самостоятелно според ефекта, който искате да постигнете.

ИЗБИРАЙТЕ ВОДОУСТОЙЧИВИ ПРОДУКТИ

Това е задължително, ако не искате по средата на деня да се окажете с размазан грим. И отново не прекалявайте с количеството – използвайте толкова, колкото е необходимо. Формулата на моливите за очи Stylo Yeux Waterproof от новата Eye колекция на Chanel е водоустойчива, но много лесна за употреба.

ИЗДРЪЖЛИВИ СЕНКИ

Ако използвате често сенки за очи, знаете как те могат да се съберат в сгъвката на клепача. За да предотвратите това, нанесете база за сенки (ние харесваме 24-Hour Extend Eye Base на M.A.C) по целия клепач чак до веждите. Така пудрените сенки ще имат нещо, за което да „залепнат" и няма да помръднат.

57

ЯРКИ УСТНИ

Направете червилото по-устойчиво, като първо ексфолирате устните. Може да използвате и ексфолиант за лице. Сложете малко количество върху памуче и с въртеливи движения прокарайте по цялата повърхност на устните. След като ги почистите, нанесете малко балсам и премахнете излишното количество с помощта на салфетка. Използвайте молив за устни, който не само ще оформи устните ви, но и ще предотврати размазването на червилото. Препоръчваме ви да пробвате новите Be Legendary Line & Prime Pencil на Smashbox, тъй като те може да се използват и като основа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОЛЕЗНИ ГРИМ СЪВЕТИ ЗА ЛЯТНОТО ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ

57

ОСТАНЕТЕ СВЕЖИ

Ако ви стане много топло или пък започнете да се потите, то гримът ви ще започне да се размазва. За да предотвратите това, използвайте фиксиращ спрей. Fix’ Make-up от лятната колекция Frozen на Clarins хидратира, освежава, фиксира грима и освен това ухае на ванилия и круша.

ПОЧИСТЕТЕ КАЧЕСТВЕНО

И най-добрият и устойчив грим трябва да бъде почистен в края на деня. Задължително! Изберете продукт според предпочитанията си, само нека той да бъде нежен към кожата. L’Eau De Mousse на Chanel е като вода, но щом натиснете помпичката, се превръща в пяна. Формулата му е изключително нежна, почиства кожата изключително ефективно, като в същото време се грижи за нея.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA