Падналият клепач си има своите трикове при грима

Даваме ви лесни трикове, с които ще постигнете зашеметяващи резултати.

Ася Иванова
Ася Иванова 27 септември 2023

Фотография: Pexels.com

След като навлезем в четвъртото десетилетие, с умората и липсата на сън, все повече дами забелязваме в огледалото паднането на клепачите. Някои пък са родени с такъв козметичен дефект и със сигурност са установили, че това създава доста затруднения в техниката на гримирането. Истината е, че не всяка техника на гримиране може да се приложи върху тези "скрити" клепачи.

Ако сте сред жените, които имат паднали клепачи, то със сигурност ще искате да разберете какви трикове да приложите, за да постигнете впечатляващи грим визии. Тъй като клепачът на практика е скрит, то вашата задача е с помощта на сенките да създадете илюзия, че около очите ви има много място. Направете така, че очите ви да изпъкнат.

грим при паднал клепач

ДА ПОГОВОРИМ ЗА СЕНКИТЕ

Не избирайте само един нюанс сенки. И не пренебрегвайте светлите цветове. Започнете гримирането на очите, като нанесете светъл нюанс сенки във по горни клепач и във вътрешните ъгли. Не спирайте само до гънката на клепача, а разнесете и отвъд нея. Използвайте четка за опушен грим и нанесете по-тъмни сенки над и в сгъвката на клепача. Това ще създаде илюзията, че клепачът ви е голям. Още един тон по-тъмни сенки нанесете върху външните ъгли на очите, като не излизате извън очертанията на очите, а нанесете нагоре, почти под прав ъгъл. От външния ъгъл навътре минете сгъвката и над нея на около 1/3 от клепача. Това ще "отдалечи" качулката от клепача още повече. Под веждите нанесете озаряващи сенки.

грим при паднал клепач

ОЧНА ЛИНИЯ

Очната линия може да ви изиграе лоша шега и да си докарате уморен вид. Най-добрият вариант за постигане на зашеметяващ ефект е да очертаете и водната линия на окото. Но и тук внимавайте - черната очна линия на долния клепач също може да създаде ефект на уморени очи. Затова комбинирайте така - на долния клепач под миглите нанесете тъмни сенки, а във водната линия използвайте очна линия със светъл тон. Така очите ви ще изглеждат още "по-отворени" и големи. И не пропускайте спиралата - стабилното нанасяне на спирала кара очите да изпъкнат.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA