Съвършен педикюр само в 5 стъпки

Лято е, дрехите са все по-малко, обувките са открити, а педикюрът е по-лесен от всякога.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 август 2020

Неведнъж обърнахме внимание на всички горещи тенденции, които ще бъдат хит при маникюра това лято. Имайки предвид, че сезонът е известен с топлото време, в което сте свикнали да носите джапанки или сандали, напълно нормално е да се погрижите за краката си. Все пак са на показ, заслужават нужното внимание...

Масажирайте и хидратирайте всяка вечер. Кожата на краката е седем пъти по-дебела, отколкото тази на лицето, така че имате нужда от силно хидратиращ крем, който да нанасяте с масажни движения за поне 20 секунди всяка вечер. Така кожата ви ще бъде много по-сияйна и еластична. 

Ексфолирайте внимателно. Прекаленото ексфолиране не е добре за кожата на нито една част от тялото ни, тази на краката не е изключение. Ексфолирайте поне веднъж седмично, може да направите дори домашен скраб, за да сте сигурни, че давате най-доброто на краката си. 

8/

Не режете кожичките си. Не използвайте уред, за да ги избутате навътре или да ги изрежете изцяло, защото ако го направите, отваряте голяма врата за микробите, които влизат директно в тялото. 

Правете го с цел. Когато покриете ноктите си с лак, плочката автоматично не получава възможност да диша, а това прави ноктите много по-слаби. Експертите съветват да прибягвате до педикюр само за специални поводи, за да може да имате истински здрави и красиви нокти.

Тайният трик. Добавете топ лак като финален слой на педикюра си, за да го защитите от всички вероятни проблеми. Нямате време? Сложете няколко капки и включете студения въздух на сешоара, за да изсъхне за отрицателно време. Същото важи и за маникюра!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA