4 храни за по-чиста кожа

Специалистите ни съветват какво да ядем, за да се радваме на красива и здрава кожа.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 декември 2019

Доста често прилагаме различни козметични продукти върху себе си, но рядко се замисляме за храните, които консумираме ежедневно. Дерматолозите препоръчват да хапваме тези четири неща, които съдържат всичко необходимо, за да ни помогнат да победим акнето, дехидратацията, големите пори и по-голямата част от останалите кожни проблеми.

Ядки и семена - Пълни с омега-3 мастни киселини, витамини А, В и Е, минерали и антиоксиданти, ядките са прекрасни за кожата. Поради своята хранителна стойност, те имат свойството да я хидратират, да регенерират клетките и да помагат в борбата с акнето.
 

Плодове - По-голяма част от тях съдържат високо ниво на витамини А и С, които стимулират производството на колаген и помагат на кожата ни да бъде стегната, здрава и приятна на допир. Плодовете са естествени антиоксиданти, които играят важна роля за здравето ни и освобождават свободните радикали в организма.
 

Авокадо - Мазнините, протеините и витамините са трите причини, поради които не трябва да пренебрегвате авокадото. Неговата консумация помага срещу суха кожа, големи пори и липса на колаген. Протеинът помага за структурата на еластана в кожата, докато мазнините я поддържат добре хидратирана.
 

Зелените зеленчуци - Кейл, спанак, броколи... всичко онова, което най-вероятно сме мразили като деца, се оказва, че е пълно с много витамини А и В, както и с така полезните омега-3 мастни киселини. Зеленчуците не само се грижат за фигурата, но и за кожата ни, а все пак, тя е най-големият орган в човешкото тяло.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA