Спасителен отряд за атопична кожа

Състоянието на стрес в момента, влошава още повече качеството на живот на хората с хронични страдания.

Кристина Гочева
Кристина Гочева 01 април 2020

Удължаването на зимата, което също преживяваме в момента, е истинско изпитание за хората с атопични кожи, дори когато се налага да прекарват времето предимно у дома в изолация.

За всички като мен, които познават този проблем до болка - е повече от ясно, че в зимните месеци ще се изправят пред кошмара на сърбежа и раздразнението, но стреса, който човечеството понася с Covid-19 е допълнително изпитание за хората с хронични страдания.

атопичен дерматит

Ограниченото време навън, липсата на слънце и движение, притесненията за близките и неясното бъдеще, влошават още повече качеството на живот на всички с атопичен дерматит, псориазис и екземи.

Емоционалното им състояние е драматично, самочувствието напълно липсва, а това безспорно оказва негативно въздействие върху качеството на живот и на техните близки.

дерматит

Затова спирам вниманието върху няколко продукта, които ще предложат спасителна помощ за тези „нелечими" страдания. С тях може да контролирате състоянието и да облекчавате максимално симптомите в острата фаза, както и да удължите „спокойния" период между две остри фази на възпаление.

AtopiControl спрей на Eucerin има незабавно и дълготрайно действие. Със своя охлаждащ ефект, той може да облекчи сърбежа още в първите 60 секунди, но и да осигури дълготрайно действие до 6 часа след това. Три са ключовите компоненти за ефикасността му и те въздействат както на повърхността на кожата, за да облекчат раздразнението и зачервяването, така и върху нервните окончания.

Eucerin

Балсамът с култов статут Lipikar Baume AP+ на лаборатории La Roche-Posay е с обновена формула и ново име - Lipikar Baume AP+M, като в себе си съчетава експертността на марката в областта на кожния микробиом, последните открития, както и защо е важно поддъжането на неговия баланс, особено при деца и възрастни с по-суха и предразположена към атопия кожа.

La Roche-Posay

Емолиентът е с нова технология, която помага за ограничаване на размножаването и присъствието на стафилококовите бактерии, намесени в атопията, като по този начин подсилва баланса на кожния микробиом.

Лаборатории А-Derma са пионери в дерматологията с растителна козметика, благодарение на уникалната активна съставка Oвес Rhealba, която балансира, успокоява и възстановява уязвимата кожа.

A-Derma

Еxomega Control е серия с успокояващо действие срещу разчесване за всяка възраст, специално разработена за грижа и хигиена на атопична суха кожа.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA