Ролерите за лице: има ли реална полза от тях?

Един от най-популярните алтернативни бюти продукти в последно време е масажор тип "ролер”, който традиционно се използва за областта на лицето и шията. Въпреки че най-често този артикул се изработва от нефрит, на пазара се срещат и такива, направни от розов кварц, серпентин и други видове полускъпоценни камъни. Идеята на масажора е, че редовното му използване стимулира кръвообращението в кожата, насърчава синтеза на колаген, успокоява подпухналите зони – особено след сън, спомага за дълбокото проникване на козметичните продукти и оказва изглаждащ ефект върху фините линии. Нефритените ролери са особено популярни среди бюти инфлуенсърите в YouTube и Instagram, а тези, които се увличат от New Age философията вярват, че всеки различен камък, от който е изработен масажора, има различни свойства – регенериращи, успокояващи и дори лечебни.

Дали обаче всички тези широкорекламирани ползи са реални? Счита се, че ролерите за лице са били част от бюти арсенала на китайската аристокрация още през XVII век, но дали употребата им наистина води до подобряване на състоянито на кожата? Ако попитате Ким Кардашиян – отговорът е категорично да, тя е един от най-запалените привърженици на тази напълно постижима в домашни условия процедура. Мнозина, които са закупили и известно време са използвали такъв тип масажор (цената им варира според камъка, от който са направени) обаче имат смесени чувства по въпроса.

7777777

Да, наистина употребата на ролера редуцира подуването и стимулира кръвообращението, но това всъщност се отнася и всеки друг вид масаж. За това пък не малка част от потребителите е на мнение, че продуктът създава усещане за релаксация и наистина помага за по-бързото усвояване на различни видове хидратиращи кремове, серуми и други. И въпреки че единодушното заключение е, че процедурата не води до съществена промяна, повечето хора, които са използвали такъв масажор, възнамаревяват да продължат да го правят. Едно е сигурно: ролерите със сигурност не вредят и, ако сте им почитатели, спокойно можете да ги включите към ежедневната ви бюти рутина.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

По-здрава и красива кожа само за 60 секунди?

Най-лесната маска за суха кожа, която можете да пробвате още днес

Идеалният момент за козметично гладуване е сега

Защо кожата обича пребиотиците?

Медът е основната съставка на тези 3 маски за лице, които трябва да опитате още днес

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA