Няколко мита за ексфолирането

Мечтата на всяка жена е да се събужда всяка сутрин със сияйна, красива и стегната кожа. И докато това може би е вярно за 0,00001% от населението, повечето от нас трябва да полагат съзнателни усилия, за да изглеждат добре. Една от редовните стъпки в рутината на грижата за кожата е активното премахване на мъртви клетки, познато още като ексфолиране. Съществуват множество методи, чрез които тази процедура може да бъде осъществена в домашни условия и по тази причина повечето дами предпочитат да се доверят на собствените си умения. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, ако сте от тези, които са включили ексфолирането в своята бюти рутина.

Всеки е различен

Въпреки че онлайн пространството е пълно с множество обобщение и съвети, истината е, че най-доброто, което можете да направите е да наблюдавате лицето си и негоата реакция спрямо продукта, който сте избрали. Също така, не се водете от препоръки според типа кожа – не е задължително, например, ако сте склонни към омазняване, да имате нужда от по-често ексфолиране. Водете се от постигнатите добри резултати, а не от бюти ритуалите на различни знаменитости.

77777

Уви, не помага на 100%

Много хора, които не само в тийнейджърските си години се борят с акне, рано или късно се доверяват на ексфолирането като помощно средство. Резултатите варират в зависимост от причината за този проблем – акнето може да се дължи на множество фактори и натрупването на мъртви клетки е само един от тях. Бъдете внимателни и изберете продукт, който няма да доведе до излишни раздразнения.

Една от много стъпки

Дори да не сте почитатели на многоетапната бюти рутина, трябва да сте наясно че ексфоирането задължително трябва да бъде последвано от нанасяне на хидратиращ крем.  Ако пропуснете тази стъпка, рискувате да се окажете с двойна доза от проблемите, които се опитате да туширате с тази процедура. Отстраняването на излишни клетки без последвала подкрепа, може да доведе до изсушаване, което  освен че  ще подчертае фините линии, ще провокира кожата да компенсира със засилено производство на себум.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA